37

Анонимен

преди 8 години

О боже, стига с тази мания по хората!! (нямам А с ударение на клавиатурата, съжалявам ).Това вече се превръща не в признак на патриотизъм, а на ПРОВИНЦИАЛИЗЪМ! Не ме разбирайте погрешно, от дете харесвам бълг. народни танци, ходих в танцова школа 3 год. към ансамбъл Хебър в Дома на културата на Гладстон и си прекарвах чудесно. Но откакто се помня, в този град все някакви хора се извиват (за Гинес ) през лятото и нищо друго! Ама НИЩО!!! Голяма драма, че го забранили в парка- идете пред Пощата или до Фонтаните като толкова държите да се покажете българи -ама не съм чула Ройтерс да сн

36

българин

преди 8 години

Браво ! А кой глу,пак измисли тази забрана ?!

35

Анонимен

преди 8 години

На всички многознайковци писали по-долу, предлагам да прочетат "Бит и душевност на българския народ" от Иван Хаджийски. Неделното хоро не се дели на градско и селско, българската народна музика няма нищо общо с чалгата, никой никога не го е забранявал, не е било просташко или ***. Щом 300 души се хващат ръка за ръка на хоро, значи има нужда от него. Кметът също може да се хване, ще му е от полза!

34

KAN

преди 8 години

До Чист българинСигурен ли си, че си българин комплексарче заблудено, неравноделният такт на част от народните ни танци е нещо уникално и характерно за "селската" ни музика, по стара от народите на Испания и Австрия, загряваш ли какво ти намеквам, първеню скапано домъкнало се най-вероятно в столицата от малко населено място, и сега май вече се изживяваш на мой съгражданин. "О неразумни юруде.... помниш ли?

33

Анонимен

преди 8 години

...Общината е в пълното си право да забрани определен вид мероприятия на една малка територия "пъпа" на града. Пловдив е ГРАД, а виещите се хора в самия център противоречат на градската култура. Освен това предполагам, че по-голямата част от пловдивчани са ЗА забраната, познавам добре аристократичния дух на кореняците... Защо патриотизмът се свързва само с играенето на хоро? Не можем ли да се обединим около други идеи и мероприятия, които да извадят държавата ни от окаяното й положение???

32

Анонимен

преди 8 години

Подкрепям напълно 36, има си места за извиване на хубави народни хора - има курсове, надигравания на различни места (включително и мегданите на китните селца, от които най-вероятно произхождат част от протестиращите). Пловдив е може би единствения ЕВРОПЕЙСКИ град в България, който е успял да съхрани неповторимата си космополитна атмосфера - дори е за пример на западноевропейците за мултикултлтура в хубавия смисъл. Общината е в пълното си право да забрани...

31

Анонимен

преди 8 години

Българите са като топка която натискаш надолу във водатата :)Колкото по я натискаш, толкова по силно ще отскочи посля тя от водатата.Жалко че от над 70г нямаме БЪЛГАРИ да ни управляват, ама и това ще дойде :)Амин

30

Патриот

преди 8 години

С българщина срещу колониалното статукво,да се пука фащаджийския башибозук!

29

АНОНИМНА

преди 8 години

Най- после дочаках обединението на българите.До сега бяхме все разединени.Едно нещо, което не е политика ни обедини и веднага се намериха хора, които да се противопоставят.Те няма да са вечно на този пост, а и майките им няма да са вечно живи. Идва ново поколение , което наистина иска обединение на нацията.

28

Коча Денсмастър

преди 8 години

Ми как да не ви забранят, то с тия тонколони замязахте на ромски сватбари. По-тихичко бре едно време бабите и дядовците ви все на тонколони са играли на чаршията.

27

Владислав

преди 8 години

Само да спомена, че кментът на Пловдив е от ГЕРБ! Забрани хорАта и унищожи паметниците на културата, повече няма нужда да се говори.

26

край

преди 8 години

Какво би станало ако някой в Сърбия, Гърция или Турция забрани прояви на патриотизъм и родолюбие на площада в неделя. Безкрайно търпеливи българи...

25

ГЕРБ =скодоумие

преди 8 години

Да забраниш хорото, а градовете да са озвучавани ежедневно от *** маанета и чалга ритми е АНТИБЪЛГАРСКО !

24

край

преди 8 години

Като живееш в центъра - т.е. на площада ще си носиш кръста. Тия дето живеят на околовръстното или на гарата - какво да спрат колите или влаковете та да им е тихо. В неделя на площада хора трябва да има и ще има - които го дразнят да се мeсти.

23

Варненец

преди 8 години

В центъра на града хора - ха ха ха, добре, че след съединението не са Ви избрали за столица, хората се модернизират и отиват напред тези още в 15-ти век, да *** и ахмаците !

22

Анонимен

преди 8 години

Аз живея на центъра и ми е писнало да ми се шуми неделя (единствения ми почивен ден) от хора които единствено през живота си виждали центъра като го ползват за разходка и играене на хоро !

21

край

преди 8 години

Жена ми каза че в Пловдив забранили хората на площада - не повярвах - викам си жена е - не е разбрала. То верно било. Що си трем бе хора. Това е равносилно да ти забранят българско знаме да развяваш в България.

20

Анонимен

преди 8 години

А така, нема лабаво - common everybody let's dance. Нашенката освен хора по сватби да играе, и мъжете да гледат всички булки на хорото, се научи и на ингилишки.

19

Анонимен

преди 8 години

До 22НЕ, но не сами си селяни но и глупав за това не си сгрял, айде беги да скачаш !

18

край

преди 8 години

Все повече проумявам че срещу България и българите има сила която иска да изчезнем. Общинарите дето са забранили хорото - вън от общинския съвет и забрана да заемат държавна длъжност докато не се научат кой им плаща заплатите. Как една телевизия не показа за толкова години че хората спонтанно отиват на площада и играят български народни танци. Не може всичко това да е случайно.