26

Анонимен

преди 8 години

Много е интересна матаматиката, лошото е, че математик къща не храни

25

Анонимен

преди 8 години

До 30Трудно е да се развиваш тук. Много често се чудя защо останах тук.

24

Анонимен

преди 8 години

До образован 27Много си прав! За жалост е така. На народа му е по лесно да живее така по-простичко.

23

Анонимен

преди 8 години

До ииХайде стига с това соц-тролене, изтърка се вече.Комунистите избиха интелигенцията, заграбиха земята, харизаха цялата икономика на СССР,три пъти фалираха държавата, създадоха поколение от зомбирани овце. Прочее таратайката "Правец" се зглобяваше от китайски платки. Това, което са го издрискали вече 27 год не можем да го изринем благодарение на типове като теб, които от глупост или за копейки повтарят като папагали болшевишки мантри.

22

Анонимен

преди 8 години

До социопат 25Не всички сме толкова оглупели.

21

Райска градина

преди 8 години

Не трябват ни шестици и петици,Не искаме да бъдем ученици,Не искаме да сме математици,Светът е пълен с лунатици,По-лесно се живее със ритници,Какви са тез математически редици?!,Децата искат пици, по телевизията дават ци..родени сме си ний умници!

20

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 10Косинусовата теорема е можела да ти спести някои моменти на чудене и гадаене и да направи живота малко по-лесен, ама ти си знаеш де.

19

Анонимен

преди 8 години

До ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВПрост си, между нас да си остане да си го знаеш.

18

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

преди 8 години

оти ви е математека?? хан кобрат да не е сметал медеани?

17

Анонимен

преди 8 години

много прав

16

ии

преди 8 години

Даскале преди Б-я беше така имаше идея и цел (макар и утопична) младежите/консомолците да бъдат следващите супер човеци които да създадът комунизма.Преди правихме компютри, а днес внасяме чесън и клечки за зъби от китайПреди четяхме и пишехме книги, компузирахме музика, днес цъкме игричка на телефона и слушаме чалготика.Простия народ по лесно се управлява. След 20 години няма да остане прав мъж дето е пипал калашник ... тогава ще стане страшно.

15

без

преди 8 години

Алооу професоре, ами как ще се манипулира стадото ако го научиме да мисли бе. *** народ лесно се лъже и манипулира.

14

даскал

преди 8 години

Предтавете си, зрелосник, който решава линейни уравнения и детерминатни на ум, владее перфектно синтаксис, говори свободно три чужди език, чете свободно ноти и свири на три инструмента, рисува като Рембранд, бяга 100 м. за 10 сек.и плува 100 м за 50 сек. ?!? - няма такова животно.Трябва да забравим утопията за всестранно развитата личност и след базовата грамотност всеки ученик индивидуално да набляга над силните си страни, като не си губи времето с предмети, които не му се отдават.

13

ии

преди 8 години

*** народ, слаба държава.Ето вчера народното събрание прие без много шум биометричните ни дани да бъдат записани в личните карти... т.е. на всеки един от нас може да се взема ДНК, отпечатъци и т.н. както си решът защото така гласи закона.А закона така гласи, защото ни пазел от терористи. Закона ни пазел. :)Блей си народе, блеййй си.Всеки сам определя колко книжки да прочете през живота си. На сила хубост не става.

12

Българин от Германия

преди 8 години

Завършил съм Техническа Кибернетика и от 30 години работя във водеща американска фирма.България беше през 70-те години редовен победител на международните олимпиади по математика. Първите 8 от републиканската олимпиада отиваха на международната. Аз се класирах на 14 място и влязох да следвам математика без конкурсен изпит, после се прехвърлих към кибернетиката. Спомням си с каква любов към предмета и с какъв хъс ръководителят ни в Бургас ни подготвяше за републиканската до късно вечер. ПОКЛОН !

11

as

преди 8 години

Само математик може да се справи със задачата: След колко години българин със месечен доход 600 лв чисто ще си купи часовник за 1,28 млн долара? И друга задача: Какъв процент от населението в бг изкарва чист доход до 600 лв? Така че математиката е мнооого важна.

10

Анонимен

преди 8 години

Живота е интересен защото хората сме различни. На някои им се отдават точните науки, на други хуманитарните, а трети просто са родени за агрофитнес.А иначе, повечето матиматици и програмисти са силно интровертни личности, трудни и понякога неприятни за общуване.

9

Анонимен

преди 8 години

Математиката трябва да се учи, но без да пълнят главите на децата с излишни глупостиАз съм на 50 години и нито веднъж през живота не ми е притрябвала косинусовата теоремаБас хващам, че нито Обама, нито Путин са я чувалиОбаче се учи в училище, като нещо много важно Би било добре в училище да се учат по-важни неща, а не непотребни математически формули

8

Анонимен

преди 8 години

"и няма смисъл от подобни щуротии интеграли, медиани и всякаква така щуротия."Това ми хареса! А по биология единствено да могат да си намерят репродуктивната система, или с новите евроценности, това няма никакво значение.Ти знаеш ли, че в западна болница, старши сетра от бивша колония не е чувала за митохондрия като понятие, не да помни за какво служи, нещо което се учеше в 10ти клас.Стига с това консуматорско мислене, че никога нищо няма стойностно да има в България.

7

1

преди 8 години

Всички ни обясняват колко сме *** и как изчезваме. Онова което искам да видя и чуя е ясен план как да решим тези два проблема !Стига анализи, стига приказки !Дествия трябва т и то сериозни !