30

Анонимен

преди 9 години

Демонополизация на Касата и остойностяване на труда на медиците ! Това е реформа !Има два индикатора дали Москов е искрен:1. Остойностяване на лекарския труд доколкото не може всичко друго да еостойностено -ел. енергия, консумативи, вода, отопление, лекарства , а да сеправиш на ударен да не остойностиш най-важното цената на труда. И в същото време да говориш за оптимизация на системата. Как като не знаеш реалнитеразходи ?

29

Панов

преди 9 години

До Българин от ГерманияНе се хабете, те никога няма да го разберат. За това са и в това положение, на плювачи. Единствено човек, живял извън блато България, може да го разбере. Те дори не разбират колко е зле страната, а тя е на дъното на тинята в момента. Единственият читав български политик. И от него недоволни. Харесва им да ги "оправят" на всеки 4 години.

28

Анонимен

преди 9 години

до PanovMесечна здравна осигуровка в Германия - 170 евро (минималната!).Месечна здравна осигуровка в България - 16,80 лева (минималната, а често и 0 НУЛА лева).Пазиш ли си още касовата бележка?

27

Българин от Германия

преди 9 години

Идеята на Москов е правилна при тези жестоки пазарни условия. Подкрепям министъра.Той друго не може да направи за да промени системата.

26

Анонимен

преди 9 години

СО дава за ремонт на болници 1,07 млн., а за две тоалетни в НДК - 280 хилядиПредвидените от Столичната община (СО) средства за 2015 г. за капиталови разходи в сектор "Здравеопазване" са 1 071 087 лв., а за ремонт на НДК - 13 млн. лв., като само за 2 тоалетни са предвидени 280 хил. лв.Миналата година са усвоени едва близо 29% от предвидените тогава 1,33 млн. лв.

25

Гуфи

преди 9 години

Долу ръцете от Москов! Въпросното предложение за поръчките на едро заедно с Румъния е чудесна новина. Ревем срещу скъпите лекарства, пак плюем като ги намалят. Ае стига. Москов, давай напред, имаш подкрепата ни. С такава решителности и работа бих се радвал един ден да стане премиер.

24

Panov

преди 9 години

Разтвор за лещи в Германия - 2 евро. Същият разтвор за лещи в България - 10 евро. Пазя и касовата бележка, на която пише точно какво съм купил. Повече от това какво да кажа?

23

анонимен

преди 9 години

Лекар,можещ - богат! Всички други касапи на щат при св. Синот.Излекуван пациент - има пари от Касата - мъртав пациент стига им комосоинната от Погребалните агенций.

22

Българин от Германия

преди 9 години

От ден на ден жестокостите на финансовия-неолиберален капитализъм растат, и то също тук в Германия. До преди десетина години хората на моето средно положение все още вярваха, че демокрацията е по-силна от БАНКИ и КОНЦЕРНИ. Но днес все повече хора се убеждават в противното. Днес за нашите деца става все по-трудно да стъпят на краката си дори и след елитно образование, нямат сигурността, която аз имах преди 30 години. Съмнявам се, че бих постигнал стандарта който имам, ако започвам сега отново.

21

Анонимен

преди 9 години

Г-н Москов, или Другарю, както предпочитате. Лекар съм и не мога да Ви нарека Д-р по ред причини: вие нарушихте правото на пациента на свободен достъп до здравна помощ по всяко време като въведохте лимитите в болниците; нарушихте правото на избор на пациента да избира къде да се лекува; нарушихте качеството на здравните услуги пак заради финансовите рестрикции; вие се обърнахте срещу съсловието към което принадлежите. Никой друг ваш предшественик така отявлено не е заставал срещу колегите си

20

Българин от Германия

преди 9 години

Това е реалния капитализъм, скъпи съотечественици.Големите фармацевтични концерни имат силно лоби, което ДИКТУВА на европейските политици-кукли на конци.Големите не търпят конкуренция на по-малките производители, като нашите, и ги ИЗЯЖДАТ.От 30 години съм в Германия, докато имаше соц. система, в Западна Германия много внимаваха народа да не се разбунтува и тук беше истинския социализъм , а не в ГДР.Сега КАПИТАЛИЗМЪТ, след като победи (поне за сега), си показа ИСТИНСКИЯ ЛИК.

19

Koko

преди 9 години

А какво става с нашите производства, защо ги спират и купуват от чужбина ?

18

АТАКИСТ

преди 9 години

До Анонимен ЗАЩО САМО МОСКОВ-----ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ БААБАР С ПРЕЗИДЕНТА ----ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЬДЕБНОТА СИСТЕМА----ВСИЧКИ В ЗАТВОРА ---НЕ СПИРАТ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА

17

Анонимен

преди 9 години

Ако трябва да се лекувате --- Терминал 1 или 2.

16

Анонимен

преди 9 години

Да по отношение на комплексността и аз не разбирам - това значи ли, че пациентът трябва да лежи една година в болницата докато бъде обслужен "комплексно". Защото един онкоболен първо е опериран, следва различно дълъг постоперативен възстановителен период, през който обичайно бива изписан или какво в болницата ще си седи? Следва химио - , лъчетерапия и т.н. Каква е разликата след сливане на болниците. Пациентът ще се изпише и ще влезе след 1 месец в др. отделение по др. клинична пътека и т.н.

15

Анонимен

преди 9 години

Сменете и Борисов и Москов с румънци.

14

Анонимен

преди 9 години

Омръзна ми да слушам глупостите на Министъра, който при това е работил като лекар само допреди няколко месеца...Какво значи комплексно обслужване на пациента? Какво значение има къде пациента получава нужната здравна помощ? Нормално е една болница да има силен профил /обикновено свързан с проф. Х, работещ там/, в която качеството на обслужване по съответния профил да е най-добро. Защо се нарушава правото на пациента да избере именно тази болница. А насила се сливат, вливат и т.н. болници...

13

Абе

преди 9 години

Абе вие щом и по Москов плюете начи ептен сте я втасали. Тоя е единствения читав политик който може нещо да направи.

12

Абе

преди 9 години

Абе вие щ

11

прокурор-пенсионер

преди 9 години

Голяма мъка налегна докторите и техните директори. Спират им кранчето и са полудели . Отидете пред болниците да видите с какви коли ходят на работа бедните доктори , всичко е над сто хиляди лева . Е това от заплата ли е .