49

Депутатска клетва

преди 10 години

А нещо да кажете за депутатската клетва и разрухата в държавата :))

48

Анонимен

преди 10 години

До 44И кой точно трябва да ги подобри ? Някои друг нали ? Ти ще изчакаш предвидливо в Германия, докато останалите в България се борят. Хитрец.

47

Анонимен

преди 10 години

До 5 години няма да има кой да лекува робите и те ще се разбягат да търсят спасение за здравето си по Европа. Болна и гладна мечка хоро не играе. Задава се още един вид емигрант след икономическия - здравния емигрант.

46

до 42 от АЗ

преди 10 години

Ами аз съм го казала, нека запишат в друга държава ама мама и тате няма да могат да плащат семестрите и да пращат буркани със зимнина, нали!? И никой не е казал, че образованието в БГ не струва, а че е СТОКРАТНО по-лесно да се завърши тук, от колкото в чужбина! За това и чужденци записват медицина тук, защото в техните държави или е скъпо или няма как да изкласят. Съгласна съм и с коментарите по-долу - като ги бутнат в някой либийски затвор за 10 години да не се сещат едва тогава, че са българи!

45

Анонимен

преди 10 години

"стартово месечно възнаграждение от 2000-2500". Понеже знам по себе си, колко взима един немски асистент-лекър ще кажа, че брутната заплата е 4800 евро!!! Това се равнява на 2600 НЕТО! Това е моята заплата. От 2014 започнаха да идват масово колеги, които не са завършили в Германия, но въпреки това се взимат тук, защото Германия има глад на лекари. Първо се изнесоха ИТ-специалистите и инжинерите, сега са лекарите на ред! България да си опича акъла или да закрива държавата.

44

БГ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВ

преди 10 години

<html><body><!--StartFragment--><p style="border: 0px; font-size: 13px; margin: 0px 0px 23px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline; line-height: 23.3999996185303px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: ***; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: ***; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-align: justify; background: rgb(224, 238, 245);">В името на Парите, Властта и Частните интереси, в името н

43

an

преди 10 години

До АЗнапротив...има много студенти които завършват в Германия медицина.

42

Анонимен

преди 10 години

45 някъде в Хипократовата клетва да пише, че трябва да работя ангария

41

ИМА ПРОВИДЕНИЕ

преди 10 години

ДА ЗАМИНАВАТ ПРАВ ИМ ПЪТ И АКО ИСКАТ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ НИКОГА..И БЕЗ ТОВА ПРЕВЪРНАХА ТОВА ПРИЗВАНИЕ В АЛЪШ-ВЕРИШ ..ТО ГОСПОД ГЛЕДА..ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА ЗА ЛЕКАРИТЕ В БГ ОСОБЕНО МЛАДИТЕ Е ОТЖИВЕЛИЦА...И КОГАТИ ИМ РЕЗНАТ ЗЕЛКИТЕ ИЛИ ГИ ЗАКЛЮЧАТ ПО АРАБСКИТЕ ЗАНДАНИ ,ТОГАВА СЕ СЕЩАТ ЧЕ СА БЪЛГАРИ..

40

Д-р

преди 10 години

До 37 То и сега студентите в МУ-София плащат семестрислни такси от 400лв на семестър. А от няколко години има и изцяло платено образование по медицина. Но това не е решило проблема.Нямаше как да ме задържат с договор да работя в БГ. Това е нарушение на човешките права. Дори и да имаше такъв договор с 2 заплати в Германия щях да му платя неустойките и пак да замина. Насила хубост не става. Не сме в Тошово време, не всичко се решава с рестрикции и ограничения! Трябва да се подобрят условията!

39

Анонимен

преди 10 години

По въпроса за гласуването - докато гледам как симпатизантите на една партия се редят на опашки да гласуват и има цели секции, където всички гласове са само за тях, ще гласувам и аз.

38

Анонимен

преди 10 години

До АЗ Не става дума за това кой колко е "отворен", а за ненормални условия на работа в България, която и без това е тежка и отговорна. Нормално след като прочетеш статията да се замислш защо избягаха и ще продължат да бягат все повече лекари. Не си мисли, че в България образованието е лесно или не струва, защото по света навсякаде можеш да се реализираш с диплома от наш медицински университет! Разбира се, че държавата е виновна и не само тя ами и такива хора като теб!

37

Анонимен

преди 10 години

Какво ще правят в Саудитска Арабия,те да не са в Европейския съюз,пък и след изборите тук ще стане рай,поне така всички политици обещават!

36

АЗ

преди 10 години

Аз не искам от джоба ми да се плаща образованието на "лекари", които завършват тука понеже е по-евтино и после да емигрират. Обвързвайте обучението на тия хора с договори и ги задължавайте след завършване поне няколко години да не емигрират. Като са толкова отворени, нека записват студенти в Германия, Австрия, Англия... ама там пожизнено няма да видят диплома защото ще им накъсат задниците от учене и таксите няма да могат да си платят, не е като в България. Пак държавата е виновна.

35

kastRat0Ra

преди 10 години

Всяка една стъпка от страна на държавата е премерена до съвършенство. Нищо не е безцелно. България няма нужда от знаещи, можещи, образовани и интелигентни хора, защото с по - ниско капацитетните и до известна степен морално деградирали много по - лесно се работи, управляват, манипулират и т.н... Един телефон за 100лв, много по - лесно се управлява, отколкото такъв за 1000лв., защото функционалността не е сходна... Преобладаващата част от интелигенцията е на Запад, защото тук не може да вирее...

34

Анонимен

преди 10 години

На мнение съм, че образованието за тези хора трябва да стане платено. Не много скъпо но поне от порядъка на 500-1000 лв. като в частен университет. За какво са тия държавни поръчки? Да завършват тука и после да емигрират, защото тук по-лесно се завършва?!? За какво им плаща държавата на тия хора? Като искат да емигрират - марш студенти по медицина в чужбина, всеки знае тука да си изкара образованието и после на готово да отиде в друга държава!

33

33

преди 10 години

и какво ще промениш към по-добро като не гласуваш ? Аз гласувам за Атака и знам, че не са *** - точно като не гласуваш, гласа ти се разпределя и управляват ***, като бсп и дпс - философствате, умувате, правите се на интересни, ревете - и какво правите за промяна - ревере, ревете и си пускате турските сапунки и чалгите - а сте възмутени и недоволни - уж. Дедите ни умираха за тая държава - А СЕГА ВИ МЪРЗИ, МЪРЗИ ВИ да гласувате - това е.

32

jgfdjh

преди 10 години

партия Спиндермаан :D

31

до 26

преди 10 години

Аз никога няма повече да гласувам...отвратен от това което виждам, и не смятам себе си за ***. Когато гласуваш ти легитимираш тези *** , които ще дойдат на власт. НЕЩО ПОВЕЧЕ, КОГАТО ЗНАЕШ ЧЕ КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ Е *** , И ВЪПРЕКИ ТОВА ГЛАСУВАШ ТИ ЛЕГИТИМИРАШ ТЕЗИ *** И ПОДКРЕПЯШ СТАТУКВОТО. АКО НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА ТЕ НЯМА ДА ИМАТ ЛЕГИТИМНОСТ И ЩЕ ИМА ПРОМЕНИ. пр. КОГАТО ИМА ДЕСПОТИЧНА СИСТЕМА И ОПОЗИЦИЯТА ЗНАЕ ,ЧЕ НЕ МОЖЕ НИЩО ДА ПРОМЕНИ---ТЯ БОЙКОТИРА ИЗБОРИТЕ.

30

герб са боклуци

преди 10 години

Много лекари си работят и тук, имат си частни кабинети и си изкарват добри пари и не всички млади са прости да бягат. Да ходят роби някъде