41

анонимен

преди 10 години

Левски е осъден за убиството на чирак в заможна къща и за убиството извършен от друг но по негова заповед и е осъден на смърт чрез обесване. Не го е предал поп а попнастоявал за обесването му. Не е предаден а е тръгнал към Гюргево и оттам за Цариград да се предаде. Историците да прочетат миналото както трябва.

40

Герчо с тамбурата

преди 10 години

Тези неща са нормално нещо в морала на буржоазната класа-особено на младата буржоазия у нас след Освобождението и сега, тогава тя унищожи много борци и близките им,борили се срещу поробителя, а сега , народе ,не виждате ли ,че се унищожава цялата ни нация в името на световния капиталистически глобализъм, НО СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА,

39

Аз

преди 10 години

Колко е вярно всичко това, никой не може да докаже. Аз лично се съмнявам в доста от написаното. Толкова много пропаганда и измислици има в историята, че такива писаници са ми смешни.Не е бил само Левски дето се е борил за нещо. Имало е много хора, нормално е. Просто народа е имал нужда от нещо да ги накара да се озъбят на турците и са издигнали Левски в култ. От тогава до сега, тая история се е променила 100 пъти от уста до уста.Който вярва на 100% на историята е пълен балък.

38

Димитър Делийски

преди 10 години

Болно ми става от коментарите, които показват колко неук и невеж е станал българският народ само за четвърт век "демокрация". Това са всеизвестни факти на моите връстници (70-годишните). Авторът пък намерил пред кого да се кръсти - Николай Генчев: свръхпростак и невеж си умря,"трудовете" му - неверни. Същото се отнася и за Илчо Димитров. Стамболов: "Ако Ботев беше жив сега, щеше да увисне на бесилото!".

37

Изродите са в София

преди 10 години

София е пълна с родственици и наследници на предателите на Левски. В това предателство участвува целия Ловешки централен комитет - Марин поп Луканов, Пъшков. Дори Христо Латинеца собственикът на Къкринското ханче е под съмнение за сътрудничество с турската потеря. Бедата е, че след Освобождението власта попада в ръцете на предателите - Марин поп Луканов става Окръжен управител в Плевен. Стамболов избива бившите си колеги от Букурещкия революционен комитет. Стамболов докарва Фердинанд.

36

Някой си

преди 10 години

Слабо известен факт е , че Левски е осъден на смърт от български съдия Иванчо Хаджипенчович, който след освобождението е бил депутат в народното събрание приело Търновската конституция. А след това е член на върховния съд. Хаджипенчович си построява къща която се намира на 150м от мястото на обесването на Левски. Сигурно някой от наследниците на въпросния човек е депутат в настоящите народни събрания.

35

Анонимен

преди 10 години

Дали Стамболов е мислел, че Левски и Ботев, че и всички, участвали в Априлското въстание, са ***?

34

Нова история на Б-я!

преди 10 години

Абе автора на тая статия някога изобщо учил ли е история? "1 година след освобождението от турско робство тя се самоубива в кладенец до който едвам стига премаляла от глад и мизерия на 27 януари 1878 г!" България е освободена на 3-ти Март (19-ти Февруари) 1978-*** година тоест почти месец след самоубийството! С това съвсем не искам да кажа, че съдбата на майката на Левски е заслужена или да омаловажа греха на богатите българи, които са позволили да се стигне до там, ама хайде да бъдем коректни!!!

33

Анонимен

преди 10 години

Пълни измислици !!!

32

Анонимен

преди 10 години

И в това отношение да си вземем и поука как да се държим с изпадналите в беда и беззащитните, защото това е и основен европейски принцип, там винаги подкрепят слабите и се държат социално. Можем само да се засрамим от тези исторически факти, но и в ония времена, че и след това по света и включително в Европа е имало много жестокости и мъка, така че не е било единствено при нас. Но е срамно и жалко.

31

Анонимен

преди 10 години

"141 години след обесването на Левски нищо не се е променило. Честните и достойни хора умират от глад, останалите са чорбаджии." Ботев поясни в стиховете си "свестните тук считат за луди" Вижте и коментарите на новите еничари! Вижте как днешните продажни политици се снимат пред портретите им !Народ ***, хубавото е че от глупост, този същия народ, сам си дръпна шалнера и унищожи държавата си ! Жалко за поборниците, рода Кунчеви ...., жертвата им е била напълно безмислена !

30

Поп Кръстю

преди 10 години

Ако и фактологическите неточности са колкото правописните грешки в текста, едва ли си струва да се доверяваме на написаното.

29

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЛевски е осъден на смърт заради убийство-убил е един калфа,когато е влязъл в дома на чорбаджията му да иска пари за делото си.Историята винаги се тълкува различно според гледната точка.

28

Човек

преди 10 години

До АнонименНе можем да сравняваме Левски с комунистите,Левски се е борел срещу един окупатор и чужденци,а комунистите са избили БЪЛГАРИ,не германци,а БЪЛГАРИ. Тогава БЪЛГАРИЯ е била съюзник на Германия и населението не е понесло никакви щети от това.Напротив имало е просперитет в икономиката,заводите са се строили с немско оборудване,влаковете са били от Германия и Австрия. За какво са се борили комунистите,да саботират войската и да крадат и палят заводите,сиреч в услуга на великия СССР

27

silance

преди 10 години

ДругаркЕ и другарЕ,в написаното иде реч за нещо друго - отвратителното лицемирие на всички, които знаят тези факти. Да не споменавам "коментара" на проф.-а генчев,който е и декан на историческия факултет. Това са ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ,но проф.-ът и останалите мълчат точно за тях,защото нямало никой да ги приеме. Ами да,кой иска да каже каква би била оценката за на- род,постъпил така с тези,които са го направили и поддържали като народ,а не ***!!!Нали затова Дядо Вазов е написал "Епопея на забр

26

Човек

преди 10 години

До АнонименЩо не го обясниш на Местана,според него има само присъствие,а не окупация........

25

Анонимен

преди 10 години

нима не е по-различна съдбаат на капитан петок войвода? ами как умира Щастливеца? В крайна сметак дори Стамболов биав убит.

24

Анонимен

преди 10 години

22 - аз бих казал - а имали ли са османците ПРАВНО оснавине да съдят Левски? в крайна сметак те са окупатори на българска та държава..... следователон левски е в правоот да защитава татковинаат си, а те са терористите....

23

анонимен

преди 10 години

ДНЕС Е СЪЩОТО ,КАКТО ТОГАВА.МНОГО МАЛКА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ЗАБОГАТЕЛИ НЕЧЕСТНО,ОГРАБИЛИ СА БЪЛГАРИЯ И СОФИЯНЦИТЕ С ТЯХНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЗАВЛАДЯХА И ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.СЕГА САМО СЕ БУНТУВАТ И ТЪРСЯТ ВЛАСТ ДА ПРОДЪЛЖАТ СВОИТЕ НАМЕРЕНИЕ ЗА ВЛАСТ И БОГАТСТВО.БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ,ЧЕ ЗАПАДА НЕ МИЛЕЕ ЗА НАС И НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ВОДИ НОРМАЛЕН ЖИВОТ СЪС ТЕЗИ ХОРА ОТ БИВШИЯ СОЦ ЛАГЕР.ПРИМЕРИ ,КОЛКОТО ЩЕШ-БУНТОВЕ В БЪЛГАРИЯ,БУНТОВЕ В УКРАЙНА,ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ НАКЪДЕТО СЕ ОБЪРНЕШ.ЖАЛКО

22

Анонимен

преди 10 години

и гледат на обикновения и беден човек с презрение и с жестокост. каква свободна България?? Вярно е, че делата често се оценяват реално доста по-късно от времето, когато се случват, но ми е тъжно да виждам всичките тези несправедливости. Дано има възмездие в някой друг свят.