25

bai Ivan

преди 10 години

Ne znam teia deto ziveiat s roditelite si kak izobshto "ziveiat". Predi 3 godini si doidoh ot chuzbina i trudno moga da izdyrza moite dori za 1 mesec. Inache tova e osnovnata prichina za myrzela v bylgarskite mladezi. Kato niama naemi za plashtane i smetki nikoi ne raboti.

24

Анонимен

преди 10 години

Е какво да правим ,наще са в западното крило на замъка ,сестра ми в лятната къща за гости ,а аз в тронната палата.Африканците са примера в моя живот ,на 15 и вече самостоятелни ,всеки в своята слабена колиба.С две думи на гола статистика , ирония с балтон!

23

dc

преди 10 години

Бориславе, не случайно си ерген на 38г.... та проблемът (като се излючи неговия случай) не идва от патриархалните традиции, а от финансовото положение на въпросните младежи, повечето от които с удоволствие биха били напълно самостоятелни. Тъжно е положението, драги ми студенти....

22

Анонимен

преди 10 години

Споделянето на дома с родителите е доста разпространен начин на живот.Причините са ясни.Първата е финансова,независимо откъде ще я погледнем.Втората е удобството да имаш винаги под ръка домашна помощница.Третата причина е ,че все пак сме южна култура за която семейството и родовите връзки са издигнати в култ.За това колкото по на север отивате,толкова по- самостоятелни стават младите хора.

21

До 22

преди 10 години

"И е това, че не търся нищо "смисленно" (с две н-та се пише) ... Просто си живея по мои принципи и с моите разбирания."Май и "смислено" се пише с две "н"-та само по твоите разбирания...

20

Анонимен

преди 10 години

До до 18 А не се ли пише с три н-та тая трудна дума "смислено"?

19

М.С.Н.

преди 10 години

Проблема всеки знае какъв е. С една средна работна заплата и ако си сам много трудно би преживявал, камо ли да живееш прилично. А на запад - родителите ги пъдят като навършат 18 години, обаче те са сигурни, че ако не си някакъв нехранимайко и бачкаш каквото и да е, ще си живееш добре (сравнително). Тука как да кажеш на детето си: Айде майка бачкаи за 500 лв и се оправяй>

18

До 20

преди 10 години

Завиждам ти! На мен жени не ми се натискат. Мисля си, че са избягали на запад, при богатите шишковци. В природата им е.

17

от 22 до 18

преди 10 години

е да не се меяам в живота на други.... които са щастливи. Така че ти ако си щастлив с твоя начин на живот - не се меяай във моя. Колкото и жалък или нещастен да ти изглеждам.Не съм искал да те обидя.

16

до 18

преди 10 години

"Не разбирам каква твоята теза - може би, че да си развяваш *** по кръчми и дискотеки, е много по смислено от това да създадеш семейство?"Моята теза както го наричаш е разбиране за живота според моята гледна точка. И е това, че не търся нищо "смисленно" (с две н-та се пише). Трябва ли да имам теза/тези за живота, за да имам мнение? Трябва ли да търся смисъла във всичко? Просто си живея по мои принципи и с моите разбирания. Една част от тези разбирания е да не се меяам в живота на други....

15

Анонимен

преди 10 години

Господа статистици!В ЕС 90% живеят в имоти на други собственици и реално с ипотека на банките!Ако там се живее с родителите за да се дели наема ,то тук сме собственици!

14

Непосилни разходи

преди 10 години

Важно е да се отбележи и изкуствено високата цена на жилищата в някои градове спрямо доходите на населението(живял съв и в бг и в Германия- наемите еднакви, заплатите с разлика в пъти). Ако човек е пестелив и практичен и не му се налага да пълни гушата на наемодател, защо да не пести 400лв. месечно вместо да ги дава за наем? Дори и да изкарва 2000лв? Скоро ще може да направи първа вноска за апартамент!

13

mene

преди 10 години

Основно пришълците в София роптаят срещу живеенето на софияци с родителите им. Много ми е интересно дали те биха се изнесли на квартира, ако техните живееха в София.

12

Анонимен

преди 10 години

Щом мама и тати са ме направили са длъжни да ме гледатдокато стана на 50

11

до 2

преди 10 години

Ама благодарение на това всеки петък и събота имат пари за здраво пиене по заведенията ,е не се женят че било скъпо да имаш жена ,ама поне ръкоделието им върви.Описа ме точно. Нацели ми стереотипа.Нека и аз да опиша друг стереотип в БГ:Ще се оженя за първата навита, за да не остана сам. Не съм пияч , не съм бияч. Другите ... абе таковал съм ги. Не съм чикид...Ама след няколко години ще те видим дали не си пияч, свестен съпруг ли си, верен ли си и т.н.Не лепвай етикети да не ти лепнат.

10

аз съм българче

преди 10 години

Най-много живеещи при родителите си имало в най-бедната държава в ЕС, а най-малко в богатите скандинавски държави. Не знам как да си го обясня този феномен.

9

Bla bla

преди 10 години

Bulgarite navurshvat pulnoletie kogato se iznesat ot tqh na 40 godini....

8

Случаен

преди 10 години

Страх да напуснеш топлото местенце под крилото на мама и тате. То сега и казарма не ходят мъжете. Страх от безработица и глад. Пък и така е по лесно. Ако си поемеш отговорността за собствения живот няма на кого да разчиташ . Е, затова уважавам младите ,които са тръгнали по пътя на емиграцията. Те са силни хора. създават семейства и се трудят. Не се срамуват да работят каквото и да е. Но не са в тежаст на родителите си, а дори им помагат.

7

Анонимен

преди 10 години

40 процента от италианските мъже на възраст между 30 и 40 години още живеят при родителите си

6

Анонимен

преди 10 години

Ами с 400 лева заплати, много ясно, че ще живеят при мама.