74

tt2

преди 10 години

В Полша пък фермери излязоха да протестират на улицата, защото смятат, че земята им се заграбва от чужди компании и граждани.След няколко протестни демонстрации у нас, българи по целия свят готвят международен протест срещу правото на чужденци да купуват обработваема земя. Той ще се проведе едновременно на 20 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Пазарджик, Атина, Милано, Берлин, Париж, Лондон, Виена, Мадрид и Кьолн.

73

tt2

преди 10 години

В Унгария се готви нов закон, който тотално ще забрани на чуждите граждани да купуват обработваема земя.Строги ограничения срещу продажбата на земя на чужденци въвежда и Румъния с намерението да защити локалните земеделски производители.Правителството ще редуцира чувствително количеството хектари, които чуждите граждани имат право да купуват. Едно от изискванията ще бъде кандидат-купувачът да има опит като фермер.

72

Хасму

преди 10 години

Баси, спекулантите щели да загубят?!. Че те по-скъпа земя от 300 лв/декар не се плащали. И каква по-точно е разликата м/у спекулантите и членовете на асоциацията на собствениците на земеделски земи?!

71

Adam Smith

преди 10 години

Най-големия проблем на българското земеделия е липсата на комасация - може би падането на този безсмислен мораториум ще реши до някъде този проблем в някакво обозримо бъдеще.

70

Adam Smith

преди 10 години

74 Върху земеделската земя не се дължат данъци! Това което си написал е абсолютна глупост, защото нашата земя е евтина именно, защото пазара е ограничен. Елементарно икономическо следствие от падането на ограниченията е увеличаване на цената на земеделската ни земя, защото в пъти ще се увеличат потенциалните купувачи и естествено от това ще спечели всеки собственик на земеделска земя в България.

69

обективен

преди 10 години

Aбе русофилските тъпaци сa ясни кaкво целят- обтягaне нa отношениятa с Европa, и при първa възможност обрaтно в рускaтa им кочинa! От кaкто сa се пръкнaли сa *** горките ***. Инaче без европейски пaзaр нa земятa декaрa ще си остaне зa срaмните 300 левчетa!!! Земятa не е държaвнa, a НA СОБСТВЕНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВA! Тя е ЧAСТНA СОБСТВЕНОСТ ОЩЕ ОТ СУЛТAНСКО ВРЕМЕ, изключвaм рaзбирa се съветскaтa диктaтурa 44- 89 г .

68

Adam Smith

преди 10 години

Абсолютна глупост е това ограничение от което само ще загубим. Но от друга страна и всяко чуждестранно лице може да си купи земеделска земя и всякакво друго имущество като учреди някакво дружество в България. Тук става дума просто за едно излишно ограничение, което би могло да се заобиколи не толкова трудно, ако някой си го постави за цел разбира се.

67

Анонимен

преди 10 години

при подобна корумпирана система като нашата, българската земя може да се окаже подходяща територия за куп чуждестранни опити от всякакво естество... Къде е гаранцията, че никой няма да злоупотреби с предоставената възможност?

66

az-

преди 10 години

До КавалСтранно колко ли ще ревеш като се окаже, че заради *** като тебе държавата трябва да се лиши от много милиони, които ще отидат за санкции.Пък и много ми е чудно ти земя някога обработвал ли си?Кат толкова си патриотар прави си референдум излизай от ЕС-то и си гледай пущиняка. Много някой е преритал да ти пазарува земята.Странно какво ли ги е спирало турците да ти я напазаруват чрез едно ООД-нце.*** май и те не щат нищо в тоя ***.

65

az-

преди 10 години

До КутевКривунделю най-дългия срок на резерви в договора на ЕС е 7 г. Пазарът на труда ти беше затворен за толкова в полза на другите, пазара на земя ти беше защитен също за толкова, но в твоя полза.Мерси, че ме информира, че Турция е в ЕС и гражданите на Турция като такива на ЕС ще си пазаруват пущитяка тук.Точно заради елементарни тарикати, като теб и другите патриотари живеете като *** и сте *** на Европа. *** така може - да ползва блага, но да няма задължения. Е не стаа тъй.

64

Анонимен

преди 10 години

Има ли значение кой ще инвестира - Джордж или Георги?...Ima li znacenie koi ste naseliava tazi zemia-naslednicite na Georgi ili na Osman...??

63

bg

преди 10 години

A cenite na zemite v Z.Evropa trebva da budat saobrazeni s bulgarskite zaplati.P.S.Ako zaplatite na bulgari,armenci,abhazci,siriici,vietnamci,rumunci,albanci beha 8 puti po-visoki ot zapadnoevropeiskite vi garantiram 100% 4e zapadnoevropeiskite pe*erastki svinje shteha strogo da zabranat prodajbata na semja na 4ujdenci.

62

bg

преди 10 години

Ima li zna4enie koi 4e bude minister-predsedatel na Izrael-Benjamin ili Ivan?

61

обективен

преди 10 години

Дa повторим " пaтриотите" нa сaйдерa и боко сa уверени, че ЕС нямaло дa сaнкционирa Бг. зa нaрушaвaнето нa договорa! Щом сa толковa сигурни, ок, когaто рестрикциите стaнaт фaкт, тези двaмaтa нa съд и дa плaщaт от пaрите нa руските им господaри. Ебaси " политиците" откaчени!

60

акуд

преди 10 години

има значение защото няма да е нито Георги нито джорж а ще е хасан биби от пустинята, след като изкупят земята ,чрез дпс България ще излезне от ЕС и ще бъде ислямизирана а ние Българчетта все още всичко на шега приемаме

59

Кавал

преди 10 години

До az- Tи явно си от ДПС турска подлого!

58

Muntcho Demokrata

преди 10 години

Има значение Боря, едно е да си на Белене, на реката - риба, змии и жаби, друго е да си на каменоломната в Скравена - само змии!

57

обективен

преди 10 години

Руските *** дезинформирaт бългaрите по техния си коминтерновско чекиски нaчин. Нaрушaвaнето ЕДНОСТРAННО от Бг. стрaнa нa ДОГОВОРA зa присъединявaне към Европa, ще имa тежки последици зa нaс! Те тaкa действaт от крaй време, a бългaрите плaщaт зa рускaтa им политикa- примерa е 9.9. 44 г. сегa пaк ни отделят от ЕС и ни тикaт в тяхнaтa Aзия.

56

az-

преди 10 години

Апропо да питам патриотарите като сте много за подобен мораториум как ще реагирате на едни реципрочни мерки като например затваряне на трудовия пазар и свободния достъп на българи на тяхна територия до 2020 г. напр.? Или на въвеждане на мита за българските стоки?

55

az-

преди 10 години

До Не - 56А задавал ли си си елементарното въпросче що се продава за жълти стотинки?А задай си го и може пък и на някой други въпросчета да си отговориш.А ЕС не са ти предлагали нито еднакви цени на имотите, нито еднакви заплати. ЕС е политически и икономически съюз, който се подчинява на определени общи правила. Кат не ти харесват нямаш място в този съюз. Защото както забелязваш и на тях не им харесва да им пъплим по територията ама ни търпят.