32

Критик

преди 12 години

Eй вие от БАН- когато ви критикуват защо не помислите че може би има причина. Че може би причината е у вас? Защо не покажете малко смирение, което е присъщо на интелигентния човек? Все пак харчите парите на обикновения *** човек. Но не. Вие окачествявате всяка критика като "злобеене" Много странно. Що за учени сте вие. Ученият човек изслушва, не се възгордява, не обижда хората отдали се на други поприща. Такова поведение изобщо не се забелязва в БАН.

31

народен будител

преди 12 години

доиде време да покажем на света, че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целия свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на улицата на мирен протест-окупираи софия.да покажеме, че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплати,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циа

30

POCEH

преди 12 години

29, абе ти ако имаш проблем, защо не протестрираш, а чакаш някой друг да го направи

29

БАН-аджията

преди 12 години

Тия от БАН се сещат да протестират само когато им барат париците. Ако има други проблеми, които касаят останалите простосмъртни, те не протестират. Тогава гледат от високия си научен пиедестал и кротко преживят.

28

POCEH

преди 12 години

като ви наричам *** ***, не се сърдете, има защо

27

Анонимен

преди 12 години

Ами точно и аз така мисля, че няма да стане това, което трябва. Просто се опитах да кажа, че проблемът не е в бюджета на БАН, проблемът си е вътре при тях най-вече, но няма интерес да се реши... за съжаление.

26

До 25

преди 12 години

Пич, ама въобще си нямаш на идея за какво говориш (т.е. тотална липса на здрава логика). Първо ще (вече се) омитат точно тези, които могат (до 2-3 месеца и аз ще се причисля към тях). Ще останат само тези, които са пред пенсия. И до 5-6 години няма да има никой. Вече няма да има БАН и след това отново ще дойде редът я на лекари, я на учители...т.е. спокойно, ще има срещу кого да злобеете. :)

25

Анонимен

преди 12 години

Абе, вие не разрахте ли, че никой не иска да закрива БАН. Просто трябва да останат само качествените хора там - за тях парите ще стигнат... Уж умни хора - за науката милеят, пък не могат да ръзсъдят кое ще е по-добре за нея всъщност! Или не искат?! Като се съкратят тези, които не работят, а взимат повече от работещите там, ще има пари за всичко, ама чак не ми се вярва това да стане някога, въпреки опитите...

24

Анонимен

преди 12 години

Средната заплата е 400 лв. Брутната заплата на професор е 650лв.

23

От Мариан

преди 12 години

От години подтискамтази малка тревога:Братко, мога да искам,а пък искам да мога. :-)

22

Анонимен

преди 12 години

Защо всички тук изчислявате бюджета само за заплати. Това не са само заплати, а и осигуровки, поддръжка на база и оборудване, консумативи, апаратура, текущи ремонти и т.н. За сметка на орязания бюджет на БАН мин. съвет получава със 7 мил. лв. повече държавна субсидия - защо?

21

язе

преди 12 години

54 млн не са малко, това са над 4 млн/месец. половината да отиват за заплати при 1000 човека(което е много за бг),прави 2000лв/месец средно, което не е много за образован и учен човек, но все пак е прилична заплата за българия.

20

Любомирчо

преди 12 години

до 19 . Ти какво са открили и какво правят сега има откъде да намериш въпроса е искаш ли да го направиш.

19

yok

преди 12 години

какви са тези учени, бе. бездарници смешни, какво са открили и допринесли.

18

Митко

преди 12 години

Какво общо с новината за учените има снимката на СОУ "Яворов"? Да бяхте сложили една снимка от протеста на такситата ли?

17

до 16

преди 12 години

*** сме като овцете храним се поим се господ ни е дал разум да протестираме и да си търсим правата ама нъцки не щем БЕЕЕЕЕ

16

народен будител

преди 12 години

доиде време да покажем на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо и ***-целият свият излиза на улицата и протестира да излезнем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажеме,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа.окупираи софия циялата ис

15

до 6

преди 12 години

Нито е мантра, нито заклинание...Нашите учени могат да видят резултатите от труда си най-добре в университетите - там им е мястото - да откриват, да преподават, да провокират и приобщават следващите умове, да комуникират с колегите си от цял свят, използвайки действащите програми. А сега са поставени под административен похлупак с нисък бюджет...Жалко е...Честит празник на всички!

14

аз

преди 12 години

Умният обича да се учи, глупакът да поучава. Чехов

13

Анонимен

преди 12 години

Избрали сме човек, за който спортът е началото на всяка наука и мерило за интелигентност.