138

outsider

преди 13 години

От гледна точка на счетоводните сметки сигурно експертите на МФ са прави. Но най- точна за тях е поговорката "Сития на гладния вяра не хваща". Ако дойдат да поживеят тук на средната българска заплата ще им дойдат други идеи.

137

Bo

преди 13 години

Пенсиите са малки, защото НОИ не работи ефективно. Ако имаше начин аз щях да си се осигурявам единствено и само в частен пенсионен фонд. Но няма воля и достатъчно мозък НОИ да се реформира, а наблюдаваме нещо съвършено различно - национализация и на частните пенсионни вноски за да се вземе още една сумичка парички, която да потъне някъде си.

136

до 149

преди 13 години

Значи да си плащаме осигуровките, за да има пенсии за държавните хрантутници и вечно безработните ***, вместо да си ги заделяме тези пари настрана?Е ми не, мерси!

135

2765

преди 13 години

до анонименза твое сведение ме осигуряват на реалния ми доход - което голяма рядкост за града в който живея - т.е. основна заплата+клас за трудов стаж-всички осигуровки -/ доо, дзпо, зов, дод /и на оставащото се подписвам и получавам.

134

Анонимен

преди 13 години

ТОВА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ СБ И МВФ Малко справка за поразиите на двете организации:В Латинска Америка благодарение на МВФ и СБ и техните "реформи" броят на бедните почти се удвоява през периода 1980-2001 г., като от 120 нараства на 220 милиона.

133

Анонимен

преди 13 години

ГРОБОКОПАЧИТЕ НА НАРОДИ ВЕДНАГА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!!

132

Анонимен

преди 13 години

Мерките за структурни реформи и "икономическо стабилизиране", предписвани от Международния валутен фонд и Световната банка, хвърлят народите в мизерия, а икономиките в колапс, като след тях често ефекта е дълготраен, защото и двете институции наблягат на рязане на разходи които водят до растеж (образование и медицински услуги, а не казват и дума за намаление на административния апарат и антимонополно законодателство, нещо което би спомогнало една страна да излезе от криза и да си плаща дълговете

131

Аз

преди 13 години

Тук е ролята на контролните органи на държавата, които тя не изпълнява. Трябва да има редовни проверки по отношение на изплащаните заплати и внесените осигуровки, работодателите да заплащат големи глоби и да бъдат принудени да внесат реалните осигуровки със задна дата. Някой да го прави това? Не. Лятото инцидентно провериха кой има трудов договор, но всяко чудо е за 3 дни. Проверки се правят само на фирми, за които се знае, че са изрядни, за да се отчете дейност.

130

Анонимен

преди 13 години

Напълно съгласен с 2765. Не живея в България от 2003 година. Защо трябва такива като мен да имат право да избират управляващите в България, след като после няма да им патят простотиите.

129

Анонимен

преди 13 години

В случая както казваш синекурна душица си ти .Когато почнеш да се осигуряваш на реалните си доходи тогава ще се оправим.Това се отнася за всички работещи в частният сектор.Шефовете ви освен да крият данъци друго не могат да правят.И после като стигнеш евентуално до пенсия ревеш,е ти е малка пенсията.Е каква да е.На колкото си се осигурявал такава пенсия получаваш.

128

Теодора1

преди 13 години

МВФ препоръча на българското правителство да вземе крути мерки за да излезе от кризата.Пенсионерите да мрът, а останалите на хляб и вода бяха думите на представителя на МВФ в България г-н Бас Баккeр вашите пенсионери са удивително издръжливи, но благодарение на взетите от вашето правителство, наложителни мерки, визирам закриването на болници, пускането на пазара на храни на основата на ГМО и вдигането на цените на електроенергията, се надявам, че ще постигнете успех относно премахването на тази безполезна част от обществото. Така социалните разходи драстично ще намалеят включително и тези за здравеопазване, което ще заздрави икономиката. Останалото работоспособно население, ще трябва да се задоволи с минимални дажби от хляб и вода или храни натъпкани с ГМО. Чрез този режим, те ще доживяват най-много до 40 години и няма да имат време, нито пък желание да правят деца. Така, полека лека нацията ви ще изчезне, а от там и проблемите Ви. УспехTuesday, October 26, 20103:15 PM

127

кандидат Пенсия

преди 13 години

МВФ то не само ще те цуне по врата ами и ще ти го набута в ...... натам се сещай сам.Какви пенсии какви пет лева .На върщане от работа направо в Малашевци точно ден преди пенсиониране.Те това искат .

126

2765

преди 13 години

8. намаляване на броя на полицаи, прокурори и депутати - докога ще сме на последно място по приходи и на първо място на глава от населението с тези синекурни душици?

125

2765

преди 13 години

7.право да гласуват да имат само граждани, живеещи поне 1 година на територията на страната - писна ми някой, който си е бил камшика и избягал от милата родна картинка да ми избира управниците - справка доган го избраха с гласовете от турция пришити към добрич...и въобще не ми пука, че някой си имал българско гражданство и правата му били нарушени в това отношение - който живее тук, той да си избира управниците.

124

Анонимен

преди 13 години

5.суми за социално подпомагане да се получават само при положен труд - погледнете страната - затънали сме в мръсотия, я братята роми които си знаят правата за помощи да понаучат и малко задължения и да си ги заработят тези пари...6.право да гласуват да имат само грамотни граждани - т.е. задължителен тест за грамотност при влизане в избирателната секция - едно заглавие да прочете и става ясно кой колко е грамотен.

123

2765

преди 13 години

1.държавата да започне да плаща за осигуряване на полицаи и военни,2.да им спират осигуровки, като на всички работещи в частния сектор,3.да спрат ранното пенсиониране+20брутни заплати като обезщетение, защото за работещите в частни фири отдавна няма такова нещо и отново не сме равнопоставени4.обезщетение за бременност и раждане, както и детски добавки да се дават само при завършено средно образование и навършени 21 години и на двамата родители /за да няма практика деца да раждат деца/.

122

4

преди 13 години

Не препоръчва национализация, щото не знае, че с парите за допълнителни пенсии някои хора си строят хотелите по черноморието и частните замъци

121

Аз

преди 13 години

Напротив, има и други алтернативи. Например ако се повиши МРЗ ще доведе до увеличение на осигурителните вноски. Повишаването на МРЗ с 11.25% ще доведе до същия ефект, какъвто увеличаването на вноските с 1.8 пункта. Освен това да се премахне ранното пенсиониране за полицаи и военни и да се въведат строги правила за изплащане на соц. помощи за хора, които са постоянно безработни, сиреч, ***. Да се контролира посещението на учениците в училище и да се спират детски надбавки при отсъствия.....

120

работещ

преди 13 години

МВФ може да си говори, но няма кой да го чуе, нищо че казва истината. Целта на ГЕРБ не е да направи пенсионната система и фондове по-ефективни и устойчиви, още по-малко пък в по-далечен план, а просто (и също както Станишевите преди него) да замаже очите на кандидат-пенсионерите, зер избори идат, после други, както и да позакърпи дупките на първо време, общо взето - пак до изборите. Та, радвайте се и гласувайте, после и за втори мандат.

119

1234

преди 13 години

Според официалната статистика, около 70% от работещите в България се пенсионират ПРЕДСРОЧНО на около 50 години. Освен хората на тежкия труд - миньори, работещи в АЕЦ козлодуй и т.н., в тези "мними" пенсионери са балерини, стюардеси, полицаи и военни, както и лъжливи инвалиди. Е как да има пари за пенсии при това положение? Значи едни работят до 63 години, а ченгенцата и синдикалистите до 45. Ми, махнете им привилегиите и нещата ще се оправят.