52

Music

преди 13 години

Всяка медия, превежда месечните такси в две нестопански организации. Мюзикаутор и Профон. На първата - този на снимката е някакъв в управителния съвет, на Профон - другото некадърно парче - Калин Вельов. Никой не знае как тези две рекетьорски банди разпределят събраните пари. От години се задава един и същи въпрос, но отвор няма.

51

Анонимен

преди 13 години

Ще разясниш ли въпроса.... как точно става врътката не проумях, кой им дава парите на сбирщината непознати, мамицата им!!

50

Спокоен

преди 13 години

Човече, кой и за какво да се съобразява с вас ?! Вие правите продукт. Той или се харесва, или не. Ако се харесва - ок, плаща ви се. Но ако не ?! Логично е да не ви пускат и респективно, да не ви плащат. Ей богу, не разбирам логиката ви. За кое да се съобразява, който и да е с вас ? Нещо звезди ли сте, фактори ли сте ?

49

Music

преди 13 години

Проблема е простичък. Пример:- Ъпсурд се въртят 1000 пъти в дадено радио. То плаща /примерно/ 2000 лева на година за авторски и сродни. Но Ъпсурд получават 80 лева. Другите пари отиват в този на снимката, Калин Вельов и още сбирщина абсолютно непознати, които не са излъчени нито един път, на са се наредили на хранилката и пищят силно. Ей това е !

48

PPP

преди 13 години

Евала на Васко Гюров!!! Колегата го казва най-точно. Писна ни да ни лашкат с законите за авторското право и да не се съобразяват с нас. Васко, подкрепяме те всички колеги музиканти с две ръце! Добре, че са дали снимка на Васко а не на Дичо-запъртъка дето е кинта и петдесет и се вживява като VIP. Не сме забравили и времената когато на Дичо му даваха всяка вечер по 5 лв. за да дрънка на китарата си и да пее песни на Бийтълс на "Зеленото Кафе" зад х-л Плиска. Беше от 89 до 91г. 5лв. и Дичо пееше..

47

moeto

преди 13 години

da nqma nqkoi na 6tat tam deto pi6e minus4eta ? za6toto nie tuk rabotim da mu pla6tame zaplatata.............!!!

46

men

преди 13 години

Ако ГЕРБ се надупят на Мюзикаутор автоматично губят следващите избори - когато интернетаджиите те намразят спасение няма.

45

Дабъл Цвъ

преди 13 години

От утре, на всеки кръгъл час да звучи `Нашата полиция ме пази`. Парите да се превеждат на В.Маринов и да не съм чул да го наричате Веско-Потното.Той е емблематичен български музикант !

44

Ъъъ, моля ?!

преди 13 години

Аз да плащам ли ?! Не, че имам нещо общо с радио, но ако имах , българска музика само ако изпълнителите си платят за рекламата на песента им !

43

Гражданин

преди 13 години

Егати, то вашата e като с парното. Откачаш радиаторите ама те пак те гонят да им плащаш :-)))

42

Анонимен

преди 13 години

Не искам да се меся в спора, но БГ радио мисля, че е някъде в дъното на рейтинговите класации на големите вериги.

41

Анонимен

преди 13 години

Виж сега: да речем че аз и Радиото не искаме да те слушаме. Ти казваш, аз ще ви зарежа и ще отида да ме пускат в Лондон. В такъв случай Радиото фалира, а аз няма какво да слушам и потъвам в тъга. Обаче това е фантастика. Реалността е друга. Нито ти ще отидеш в Лондон, нито аз ще спра да слушам Радиото, защото то МОЖЕ да ми пуска музика, която харесвам. Все едно на теб, за да ти разрешат да направиш концерт, да те задължат да свириш 30% хора и ръченици, защото това са музикалните ни корени.

40

Радиото

преди 13 години

Внимателно прочети поста ми и конкретно фразата `Аудиторията ми `. След това, *** си посипи глава с пепел и гледай три дена засрамено в земята. п.п. Ясен ми е социума ти, след като се радва на Пиф и подобни извращения.

39

do 36

преди 13 години

i az ne iskam da pla6tam danaci no me zadaljavat - 6ibana darjava

38

hasta luego

преди 13 години

Щом от името на цялата аудитория започна да говориш вече - няма да коментирам. Чудя се кой ли слуша БГ радио обаче? Да ти кажа ли кой - почти всичките ми приятели :) и тъй като един професионален музикант не обръща внимание на *** те оставям насаме с твоят набръчкан от интелект мозък, приятно прекарване :))

37

!?+"

преди 13 години

Проблема на български музиканти май е сериозен. Ей, разберете че `защита на българската култура` не означава да ви се плаща за глупостите, които представяте за музика. Осъзнайте се, че на концерт ще съберете мама, тати и приятелите от блока. За какви звезди се изживявате ? Я марш на строежа ! Поне да носите тухли трябва да можете.

36

Радиото

преди 13 години

Предполагам, че повечето хора не са запознати с кухнята, но леко да открехна завесата. Имам си договор с Francophonie Diffusion за излъчване на музика на техни членове /почни 90% от световните хит звезди/. Но тук, в България, ме принуждават да имам договор и с МюзикАутор и с Профон. Аз не искам, но те ЗАДЪЛЖАВАТ ! Впрочем, последните и до днес не са ми представили списък, кои продуценти и музикатни представляват.

35

Радиото

преди 13 години

Хм, странно. Забелязвам наченки на истерия. Характерна за жените и емоционално лабилните типове хора. Хайде по спокойно и конкретно. Ще напиша БАВНО - не искам да излъчвам българска музика. Аудиторията ми не иска. Не искам да плащам за нещо, което не потребявам. НО МЕ ЗАДЪЛЖАВАТ !!! Как в гладкото ти мозъче на български музикант да проникне този абсурд ?!

34

до 32

преди 13 години

Ами щом СЕМ го задължават да излъчва БГ музика, да седне той, РАДИОТО, да си напише една песен и да си върти нея, аз не държа да излъчват моя музика, камо ли по някакви световно неизвестни квартални радиостанции, които само таксиджиите слушат! Но ако той, РАДИОТО, иска да ми излъчи парчето (аз не държа) - тогава ще си плати. Радиата обаче не са свикнали да плащат дори за западна музика - затова 20 години по-късно все още слушаме денонощно Диджей Бобо и Доктор Албан! Идиокрацията е в пълен ход!

33

до малоумното радио

преди 13 години

Абе ти *** ли си бе!!!!!!!! Казах ти, че ако ползваш нещо - плащаш, ако не го ползваш - не плащаш! Ега ти и олигофренясалите радиа!!!! Комунизмът свърши брато, явно затова ти е толкова трудно да го проумееш - няма вече аванта! Ако искаш да си купиш Шогун - плащаш, ако не искаш - не плащаш - понимаеш??? Първи клас завършен имаш ли??