20

No thanks

преди 14 години

Стандарта от през социализЪма:1. Банани, Кока-Кола и изобщо вносни стоки.... 1 път в годината :) 2. Цветен телевизор... с много връзки.3. Кола. Москвич или Лада с чакане 5-10 години.4. Заплата - 100-150 долара (по цени на черно).5. Хората се избиваха да станат лекари в *** Либия, само и само да спечелят някой жалък долар.6. Вестници и телевизия пълни с хвалби за един правешки *** и шайката му.7. Музика - народна и руски частушки :) No thanks !

19

Днешен доволен

преди 14 години

Тъпите *** строяха училища, фабрики и заводи и насила караха хората да учат и да работят. Сега се строят джамии, църкви и МОЛове. Много по-приятно е да се молиш и да пазаруваш, отколкото да учиш и работиш...

18

Анонимен

преди 14 години

mnogo mrasni komunist4eta vav foruma pi6at minusi gadniari dori i kato umirat mrasna papla4 koga 6te se zatriete ve4e. NIKOI NE VI ISKA! razberete go i NIKOGA niama da doidete na vlast otivaite v kitai

17

Ферко

преди 14 години

Този път професорът се пообърка. Точно този режим унищожи средношколското образование в България. Градено търпеливо и признато в цял свят. (спомнете си изключението за българските кандидат-студенти в Германия)Образование което е възпитавало хората и им е давало трайни и задълбочени занатия. Това е добре да се помни !

16

From Swiss

преди 14 години

На 9-ти май 1945 беше победено второто най-голямо зло в човешката история - Нацизма, отговорно за смъртта на поне 50 милиона души.На 9-ти септември 1944 България беше заробено от най-голямото зло в човешката история - Комунизма(и неговото уродливо отроче Социализма). Комунистите са виновни за смъртта на най-малкото 250 милиона хора!!!Докато беше под комунистическо робство, българската нация деградира от една от най-трудолюбивите в света до най-мързеливата в Европа.

15

Me

преди 14 години

Безспорно по соца ограмотяването бе факт, но.. на каква цена?!?- 50000 убити грамотни хора от народният съд- Изкореняване на инициативата на българина отнемайки му всякаквси средства за препитание и превръщайки го в крепостен работник в заводски гигант- Отнемайки свободата му и правото на избор---Да не се впускам в безкрайния списък от негативи

14

Dan

преди 14 години

Забравил е да каже , че освен образованието са построили пътища и болници и читалища ....все едно че без комунизма нямаше да ги има....все едно,че в "загниващия капитализъм" няма оббразование, няма пътища ,няма болници....А зощо нищо не спомена за свинете хранени с човешки трупове в Белене?За зстреляните по границата които са се опитвали да избягат от режима? За вилите на комунистическите лидери които още са си на мястото? За преференциите на децата им? За национализацията? За правото на избор?

13

ShaMana

преди 14 години

И преди и сега е имало крадливи политици и преди и сега са се облагоделствали от постовете си. Обаче преди поне вършеха някаква работа. От колкото сега само лапат. И какво бе приятели като сега не чакаш за телефон или кола. Имаш ли парите да си ги позволиш ?!? С минималната работна заплата от ~200 лева. Сега нещата са в пъти по зле. Може да няма ограничения и репресии, но няма и грам прогрес. Нещата стават все по зле със всяка година.

12

Х

преди 14 години

Хехехе, БСП много чсно че ще са жадни за онзи стандарт, че кой не иска цял народ да работи за да могат шепа хора да живеят като крале, а той дае от тях?

11

Атака

преди 14 години

Щом са жадни да вземат имотите на номенклатурчиците дето разграбиха държавата - такива дето получаваха куфарчета с пари - Г. Ганчев, Г. Гергов, В. Илиев, Моллов, Ковашки и мн. други.Да не говорим за всички техни номенклатурни директорчета дето съсипаха предприятия за да ги купят за жълти стотинки!Разбира се и многото политици нагушили се правейки далавери с парите на данакоплатеца!!!

10

БГ

преди 14 години

Истината трудно достига до промитите червени кратуни. Не се хаби. Те си мислят, че докато са строяли пътища, по които да си карат москвичите на запад са се движили с каруци по черни пътища.

9

Х

преди 14 години

Всъшносто повечето от нещатата можеш да си ги правиш и сега.....ако ти липсват, 'щото на мен не ми.

8

Подкрепящ

преди 14 години

Прав си, преди 9.Х.1944 г. си пусках телевизора с дистанционно, карах "Мерцедес", и славех германците, с онези тънки, дълги, бели...

7

Васил

преди 14 години

Андрей Пантев е класа!

6

realist

преди 14 години

kakav standart be glupako? za komunistite da - a kakvo ima6e za naroda? hliab i sol darzane v nevidenie, zabrani, teror, 10 god. 4akane za telefon ili kola, podslu6vania i pr. za6to ne se zastrelia6 i otide6 pri lenin i stalin da si razdeliate ada i gorite v CHERVENIA ogan

5

From Swiss

преди 14 години

9-ти Септември сложи началото на деградацията на българската нация. На тази преломна дата България от първа икономическа сила на Балканите се превърна в последна в Европа. Вярно е , че по време на комунизма имаше положителни промени, но тези промени щяха да настъпят и без комунизма. Нима развитието на демократичните държави спря през 1945? - напротив, те постигнаха 1000 пъти по-голям напредък от социалистическите държави.

4

Бесепар

преди 14 години

С Партията напред и все напред!

3

СССР

преди 14 години

...Девети септември сложи край на България....

2

Gaskoing

преди 14 години

За какво сте жадни.. за власт и пари! Знаем какво беше по комунизма, сега вече няма да е така!

1

...

преди 14 години

УМИРАЙТЕ ГАДНИ ***! СМЪРТ ЗА КОМУНИЗМА И НЕГОВИТЕ ОТРОЧЕТА!