54

Работодател

преди 6 години

Заплатите са определят на пазарен принцип. Това не зависи от печалбата. Работодателят може милиони да изкарва, печалбтата е за него, работмика ще работо за 800 лева щом така е определил пазара. Пазарът е най-добрият регулатор.

53

алчни и лакоми

преди 6 години

Заглавието не е правилно! Правилното заглавие трябва да бъде: Работниците не харесват работодателите, защото те не са квалифицирани, и са алчни и лакоми!

52

:)

преди 6 години

Замествах колега от HR в 10-12 интервюта за работа и съм тотално разбит. Идват някакви селчовци, без опит, без образование, грозни, прости, смешни... и искат някакви уникално високи заплати. Трагедията е пълна в тази "държава". Скоро се измитам и съм много щастлив. Ама многооооооо!

51

Анонимен

преди 6 години

щом кадрите са неподготвенида запрятат ръкави те и тяхната рода бизнесмени-смешници

50

Роб на влаЗта

преди 6 години

Всеки сектор реве за кадри -да работят всеки ден по 12ч.,без извънреден труд и отпуск за 600лв.---има такива -в Индия,Китай ,Корея.

49

няма липса на кадри

преди 6 години

До бг смешкиТи не разбра ли, че държавата и бизнесът не им пука за образованите и кадърните?Не им пука, че хората емигрират.Това са някакви измислици и оправдания на бизнеса, за да не наемат хора, за да не плащат повече заплати. Когато на 1 бизнесмен му трябват хора, ама наистина му трябват, той си обучава хората. Понякога сам се ангажира с обучението им.Ако на работодатели, синдикати, държава им трябваха работещи, МРЗ щеше да е много по- висока. А не 200Е като сега.

48

погр.ебален агент

преди 6 години

По-евтин от българския работник е само робът!

47

Анонимен

преди 6 години

Ех сайта се забави да пише, че "бизнеса реве". Нищо ново една и съща глупост. Вменяват, че вие сте алчни за пари, а това само за работодателите не е за вас. Дали участвате в партията за разпределението иначе вие сте "простолюдието". Трябва да сте роби за нищо!Еми няма да ни промиете!

46

Анонимен

преди 6 години

и нас нормалните хора какво ни бъркат проблемите на червените мутри, нарекли себе си по незнайно какви причини "работодатели "

45

М, да ...

преди 6 години

До 37 АнонименИма липса на кадри да! Факт! Има липса на хора с умения, на трудолюбиви хора, липса на нормални условия на труд!

44

до работодател

преди 6 години

ти се радвай че някой не се е върнал да ти цепне ти.квата като си толкова ербап

43

Vaseto

преди 6 години

Работя в Англия в Aston Martin. Правя шасита! Обучението ми беше 3 дни, провеждаше го румънец с много слаб английски! След 3 седмици бях на ниво ,,експерт,, започнах да правя дребни ремонти на робот за 500к паунда! В България искат 3 виши и 18 години стаж за позиция на която може да те обучи тренирана *** за около 20 минути! Дават и малко пари! Проблема си е техен, да не реват!

42

Анонимен

преди 6 години

ми да си доведат работници от Франция и Германия, или пък Гърция тя по-близо пък и има голема безработица там :)))

41

Няма срамна работа

преди 6 години

Магарето като го засърби, вземе та се почеше! Тия другаре дупедати..30г само ги сърби, а не знаят и да се почешат! "Бизнес" било *** дума ...а не е ли? Никъде не пише, че е задължително, като имаш фирма и не можеш да плащаш адекватни заплати на работниците си, да продължаваш да съществуваш. Проста работа...фалираш и минаваш от другата страна на нещото наречено ЖИВОТ...и ставаш бачкатор, като всички останали хора, дето се трепят за да Ви осигуряват лукса, за да видиш как се живее като тях!

40

работодател

преди 6 години

На Българския работник заплатата винаги му е малка.Увеличиш му я,той няколко месеца е доволен,и пак почва да се прави на недооценен и да скимти за ново увеличение..На такива шута-да си направят фирма-да видят какво е.. След известно време обикновенно пак ми се молят да ги взема..Някой са си взели поука и стават съвестни служители,но повечето ме гледат с омраза..Да са живи и здрави....

39

до33

преди 6 години

аде клишета, държсвния сектор пречел на частника. И как разбра колко е раздута държ ***. от пазара в илиянци сигурно. Като вземе чадтника да плаща добризаплати никой няма да седи за 510 лв в държ. адм....

38

преди 6 години

как да наемат кадри биэнеса наричащи себеси като са наэначени биэнесмени така наречени както каэва иво недялков те не раэбират какво работят теэи кадри та не ги наемали

37

Анонимен

преди 6 години

оффффффффф, той щото пък бизнеса много подготвен :)))

36

Анонимен

преди 6 години

След 1 месец Я.Такева ще зареве, че няма учители, а то хиляди учители са безработни, защото закриха училищата в цяла Бг.Всяка седмица пускат лъжливата новина, че няма кадри, а безработните са стотици хиляди.Тая новина за липсата на кадри стана вече като краставицата на Мирча.Скоро ще се появят и вицове за шефа и липсата на кадри, то е смехотворно, абсурдно.БЪЛГАРИЯ Е ОБХВАНАТА ОТ БЕЗРАБОТИЦА, А НАС НИ ВНУШАВАТ, ЧЕ ИМАЛО ЛИПСА НА КАДРИ!

35

Анонимен

преди 6 години

През лошия соц. учениците излизаха отлично подготвениПроблемът е, че бяха отлично подготвени за изпълнители - казваш му и върши, бачка за ниски кинти, не разсъждава и не се оплаква. Мечта.Да, ама балъците свършиха и хората вече пари искат, а не лозунги и приказки за светлото кремиковско бъдеще + някоя забита панелка.