55

1234

преди 7 години

В моя вход е пълно с пенсионери на по 70-80-90 г много са и са сравнително запазени.Нямат умиране и хем са с 200 лв пенсия!Като Дънкан Маклауд са!Комшията ми е 38 ми набор и се свежарка ..кара велосипед и ходи за риба!Как става така ,че хората живяли и работели по Тодор Живково време са доживели такива години а в днешно време всичко мрее като за световно!!!?????Има ли някой обяснение за това???

54

Анонимен

преди 7 години

Преди имаше крави, овце- пиехме мляко, сега няма- пак пием, но какво?

53

OPEЛ

преди 7 години

Поредната платена "статийка"............смешно е!!!!

52

bolbov

преди 7 години

Роден съм 1952 г.до 1990 г.бях се изучил и устроил нормален щастлив човешки живот.След 1990 г.започнах бизнес станах доста по богат но много много по нещастен защото виждах страданието на моя народ.Какво да направя да раздавам няма да стигне за всички.Тогава заявявам искам отново социализъм!!!Не ме интересуват анализи на демократично мислещи бандити и техните слуги.Всичко помня и знам и тогава и сега.Назад към нашето бъдеще този тунел е без изход.

51

Анонимен

преди 7 години

И Дойчето са жалки като нашия Методи Андреев, който реши да поведе борба с нарисуваните пред 40-50 и повече години петолъчки. Понеже всичко друго ни е в ред.

50

Исмаил

преди 7 години

"Може ли от единица суровина....?"-Може когато турци,помаци бригади от неплатен детски труд, безплатна работна ръка от войници събираха реколтата по ТКЗС-ата. А след (поредния) възродителен процес работниците избягаха в Турция и реколтата остана по полетата.... Та досега тази плодородна земи е изоставена от мързеливите българи и има само тръни.

49

Анонимен

преди 7 години

Поръчкова статия,след разкритията за двойните стандарти в храната.

48

Анонимен

преди 7 години

Айде бе Дойче велеПомня храната при социализма.Имаше вкус на храна.Помня филма "Крилце или кълна" как го гледахме и не вярвахме.Все пак беше комедия.Доживяхме западната свобода.Крилце или кълка сега го разбрахме що за филм е бил

47

Анонимен

преди 7 години

51-Продължителност на живота 86 години през 86-та година са имали хората родени през 1900-тната година и изживели повече от половината си живот без комунизъм . Тези , които измираме млади сега сме точно чедата на социализма , които марширувахме през 86-та

46

Анонимен

преди 7 години

Не ни гледайте, че ви внасяме *** лук днес, гледайте какво сте произвеждали вие преди 30 години... Много жалък опит да отклониш вниманието, дойчо.

45

Чудна работа

преди 7 години

Бря, то студената война гаче свърши през 1989 г., какво пропагандирате сега? Или хората си спомнят за миналото, защото сега не се чувстват по-добре?

44

hypocritical bastard

преди 7 години

хората се опитваха сами да си произвеждат всичко необходимо . Киселото мляко обикновено беше вкиснато , прясното си беше почти чиста водица . В бирата и безалкохолните плуваха *** и постоянно имаше отравяния от сода каустик , останала след измиване на бутилките . Суджукът струваше 12 лв , а луканката 16 , но се намираха само под тезгяха . Още по-трудно беше да се снабдиш с кафе по 36 лв килото и това при заплати м-у 120-150 лв . За коли и телевизори няма смисъл да говорим

43

Анонимен

преди 7 години

Я Дойчето да драсне някой ред за оплакването до Брюксел, внесено от източноевропейсктие държави. Да обясни защо се оплакваме от качеството на вносната им продукция. Какво ме занимавате със соца бе немски смешници, я вижте коя година е.

42

Armagedon

преди 7 години

Глупости на търкалета.Най-достоверното доказателство за живота през 70-90-те години на миналият век е статистиката.Продължителността на живота по него време достигна 82 години за мъжете,86 за жените.А сега 72 за мъжете и 76 за жените.Онова което тогава се построи,сега не може само да се боядиса.А Дойче Веле няма да ги коментирам. Прочетете"Нежелани Репортажи" на Гюнтер Валраф за тях и за ФРГ.Не може да се премълчава истината за една епоха през която земеделска България се превърна в индустраилна

41

1234

преди 7 години

Абе незнам кой какво е ял и как е живял по соца ,но на повечето ми приятели,колеги и познати бабите и дядовците им доживяха до 80-90г и си бяха на самоходни......а в момента много млади хора си заминават от инфаркти,инсулти,белодробни болести и какво ли още не......вчера един познат погреба баща си от инфаркат на 55 години!Сега младите ако изобщо стигнат годините за пенсия ще е голям късмет!

40

Анонимен

преди 7 години

Излишно спорите, статията е поръчана от немските мошеници, заради това, че България, Словакия Чехия и Полша се оплакаха от двойните стандарти на западната продукция. Те пишат за износа и качеството на продукцията през соца, а забравят, че именно те ДНЕС ни заливат с поми.ята си. Целта на подобна статия е да ни раздели и владее, не се връзвайте. Соца отдавна мина, но той не е извинение за произведеният вносен *** лук от запада.

39

hypocritical bastard

преди 7 години

повечето от пишещите тук май не помнят , а други си спомнят каквото си искат от соца .Ще нахвърлям няколко нюанса - храната като цяло беше по-истинска (както и в целия свят ) , но не бих казал по-безопасна . В така наречената "кучешка радост " според легендите слагаха тоалетна хартия ( което едва ли е истина предвид огромния дефицит на такава ) , хлябът беше пълен с какви ли не *** , както и всичко останало , изобщо всичко купено от магазина беше крайно съмнително

38

Анонимен

преди 7 години

Какво е "кумонист"?!

37

Men

преди 7 години

До свидетелА ти сега бил ли си та говориш? Сега освен изгнилите чушки слагат и чували с химикали, за да не се развали лютеницата.

36

Анонимен

преди 7 години

Няма по-глупаво създание от русофила "кумонист". То вие сте и толкова русофили ама карай. Добре, че от вас нищо не зависи :)