25

лили

преди 14 години

при сегашната криза - това е правилно. Нека погледнем реално колко от хората работят на 4 часов работен ден , колко се намалиха заплатите в частния сектор, но според мен учителите и техните заплати са по-малкото зло да погледнем към депутатите, министрите ,бордовете и т.н.

24

Вальо

преди 14 години

Искам да обърна специално внимание на номер 17 и след това на номер 19.Учителите наистина прекарват 4 максимум 5 часа в училище - но кой трябва да сметне - времето за проверка на контролни, нима това се прави в час докато се преподава. Подготовката на задачите за контролното, подготовката за представяне на учебния материал пред учениците. Нима наистина вярваш, че един добър учител, това го може без да отделя време и услия за него?

23

hmm

преди 14 години

Основният проблем на средното образование в момента е не само лошата материална база, а и нелепата учебна програма, без достатъчно часове за упражнения и затвърждаване на знанията, неподходящият материал и лошо написаните учебници.

22

Vik

преди 14 години

Хвала на управляващите!!!! За пореден път показаха какви са приоритетите им- замръзяване на всички бюджетни заплати освен тези на служителите в полицията, МВР и магистрати..... Нека всеки сам си направи изводите.....

21

Анонимен

преди 14 години

по-добре с замразени заплати от колкото без такива!Ако в класа на една учителка има милионерски деца и тя се чуства зле бих разбрала за изискванията им , но при условие че има деца чиито родителите нямат пари да им закупят учебници това не го разбирам!Относно демографския срив след някоя година ще има по 1-2 училищта в по малките градове,тогава вече ще искат да работят и на ниски заплати!!!!!!!

20

Recoil

преди 14 години

По твоята логика футболистите работят по 90 минути седмично. Иначе на тренировки ходят за кеф, не да се подготвят? Щото и 'тъпите даскали' отделно от часовете с учениците подготвят новия урок, проверяват контролни и т.н...

19

*

преди 14 години

Правилно . Роботят по 4 часа за 500 лв. и са недоволни . А какво да кажем ние които работим по 8 часа за 240 лв.? От нашите данъци им правят заплатите и накрая получаваме лошо образовани и възпитани деца . Ако един полицай изпусне престъпник носи отговорност пред закона , очакваа го затвор и т.н. , а когато учител му изпусне края ...?

18

AdInfernum

преди 14 години

И тук изплува едно нещо като питане в главата ми. Какво може точно да се замръзи повече при заплата на учителка в детска градина, която е 360лв. след данъци и всякакви "луксове" като одръжки? Аз имам такъв личен пример... Страхотно е всичко! Първите месеци от управлението нямало да има подобрение беше казано. След това щяло да има рязък възход. Възход точно в каква посока, драги? Факт е, че явно искат да сътворим неуко поколение, за могат да го теглят за носа. Бог да прости България!

17

даскал Грую

преди 14 години

Заплатите на учителите са ниски , това е факт. На айде да сметнем колко учители се падат на 1 дете в България? Дали няма да се получи съотношение 1:1? И после да сметнем колко работни дни в годината има 1 учител? 4 месеца лятна ваканция, после разни там зимни, великдентски, ваканции, дървени, грипни и прочие. И после колко часа на ден реално работи 1 учител? Някои работят по 4 часа реално. И като теглим чертата според мен ще излезе, че сумарно един учител работи плътно 8 часа по около 3-4 месеца

16

с.

преди 14 години

Ами то тия хорица и без това едва кретат с тия заплатки!Накъде да падат повече!?Ти нормален ли си!?

15

Дени

преди 14 години

Подкрепям това мнение!!!!!!! А защо поставиха полицаите ...Огромна и неефективна маса !!!!!!!! Или искат да гледаме театрални постановки /

14

Анонимен

преди 14 години

Дянков май си направи политическо харакири!

13

аа

преди 14 години

По- важни от здравната и образователната сфери няма.И двете са насочени към доброто бъдеще на нацията.Кво по-важно от това да сме живи, здрави и образовани.Ето защо лекарите и учителите , трябва да са едни от най- платените професии, ако искаме добро качество на живот.

12

Петър Делчев

преди 14 години

Има пазар на труда и той определя заплатите. От 1 година, за учител по география в София на конкурс има средно по 50 души. Тъй, че има мегдан да ПАДАТ заплатите.

11

бивша

преди 14 години

Ми и аз се махнах от учителското поприще, само че след като се разболях от диабет. Трябваше по-рано да го направя. Учителят е заставен да се кланя на всички и няма кой да го защити дори в исканията да предаде урока си в прилично мълчание. Учениците били стресирани от лошите учители и от изпитванията, твърдеше Вълчев. Аз не съм пъдар, исках да бъда учител!

10

manuelche

преди 14 години

Да се минава с двойка? Що за абсурд?

9

Анонимен

преди 14 години

Задачата на образованието е да подготвя послушни пожарникари и милиционери за попълване редиците на ГЕРБ

8

Recoil

преди 14 години

В ЕС има минимална надница 5 евро на час. Никой там не може да получава по-малко легално. Ако България стане членка на ЕС...

7

А така !

преди 14 години

Пари за скъпата техника, която прави новите документи се намериха. Пари за камери, които да ни следят навсякъде по улиците също се намират. Полицаите, които участват в показните арести облечени и екипирани най-модерно ...За всевъзможни излишни и ненужни неща пари се намират.За учителите пари все няма ! Явно приоритетите на държавата са да държи народа в робство със сила, а не да го образова !

6

qwerty

преди 14 години

Заплатите на учителите в целия свят са ниски, но нали те уж не работят за заплати, а за някаква вътрешна потребност.