26

Анонимен

преди 14 години

Дори и на емиграция!

25

Така трябва !

преди 14 години

40 лв са безкрайно малко ! Социализмът свърши преди 20 год. Такса 80-90 лв и никакъв рекет на родители за каквото и да е !!

24

ние сме на частна

преди 14 години

И аз плащам "косвени" данъци, но за моето дете няма място в ДГ, тогава искам данъчно облекчение. Децата трябва да са с равен шанс, защото ние вече година и 1/2 нямаме шанс да влезем в Д ясла. От догодина няма да имаме пак шанс, защото ще има допълнителна точка за децата, посещавали ясла. Така че се благодарете, че сте влезли и си плащайте таксите, ако ли не - идете на нашето место в частната, аз ще плащам и такса от 150 лв., но да сме на ваше место, 150 лв. са нищо сравнение 500лв, повярвайте ми

23

paola2

преди 14 години

дали и те ще им стигнат? при 35лв.детски как лш някои родители ще отделят 80лв. за детска градина, но за съжаление такава ни е държавата - вместо да помага на младите семейства ,тя ги дърпа все по надолу. Но ...... за децата си сме готови на всичко.

22

Анонимен

преди 14 години

Няма ли да се сетят и за повишаване на заплатите? Вдигат данъци, такси, застраховки, а от къде ще ги плащаме като заплатите са си по старо му?

21

Майка

преди 14 години

40 лв. е таксата,която плащаме директно / без да броим "доброволните " дарения,санитарните материали ит.н./- а останалите 2/3 от същата тази такса пак я плащаме ние ,чрез косвените данъци ! Всички пари идват от нас- реалната сума ,която даваме е около 120 лв. В провинцията се плаща наполовина ,защото общините явно са по-богати ! На практика излиза, че софийските общини са най-бедни, което е пълна глупост!

20

Анонимен

преди 14 години

Ами като видите новите лимузини, хотели и яхти сам ще си отговориш.

19

Притеснен

преди 14 години

Това което ме притеснява е дали тези 80лв наистина ще решат проблема с детските градини или ще потънат някъде както всички пари от данъци и такси в България?

18

Мухобойко

преди 14 години

Абе Станишев окраде парите, аз кво да направя баси?! Веднъж човек е премиер!

17

Анонимен

преди 14 години

Брех мама му стара, ибрикчиите на Боко Тиквата са се взели много насериозно, щом забраняват и коментари относно далаверите им!

16

Анонимен

преди 14 години

Да ви е честито. Сами си го избрахте ....

15

някой

преди 14 години

До: Номер 13Недей да критикуваш управляващите без да имаш никакви основания!Защото ако знаеш какви са им заплатите в детските градини, ще поискаш и 200 лева такса да въведат. Друг е въпроса дали ще има кой да плаща толкова пари.Цялата ни държава е на това дередже, но само ще ти кажа че сестрите масово напускат, защото никоя не е луда да работи за 300 лева заплата примерно, вместо да речем над 1000 евро (не знам точно колко е средната заплата в Евросъюза).

14

някой

преди 14 години

Въпросът е много деликатен и отговорът е по-сложен от само едно "за" или "против".Таксата наистина е малка, имайки предвид условията които се осигуряват в градините. Като цяло, би трябвало държавната такса да е по-евтина от частните заведения, където може да бъде и 400 - 500 лева. Което е 10 пъти повече.Няма да е нормално, ако и в държавните заведения таксите станат 500 лева като в частните. От друга страна, обяснението е много йезуитско - ще инвестират парите в нови детски градини.

13

Анонимен

преди 14 години

Между 50 и 100% и това е добра услуга? Интересно каква би трябвало да е лошата. Даже и при бай Тошо такива добрини нямаше. Господа избиратели да Ви е честито избраното парламентарно мнозинство.

12

faian

преди 14 години

Абе знаех си аз ,че това постоянно откриване на детски градини не е на хубаво ама?-да се стягат ползващите детски площадки.

11

Анонимен

преди 14 години

Брех мама му стара, кога Фъндъкова стана кметица, кога успя да направи основен ремонт на всичките детски градини?! Айде леко с изхвърлянето!

10

Дядо Йоцо

преди 14 години

В наше село "безработните" ромски семейства плащат 75 стотинки храноден,бабата е там чистачка ,та от нея знам.Па у София що ще плащате толкова,станете безработни роми и си решавате проблема.

9

Европа

преди 14 години

40 лева е изключително малко! Но преди да увеличават таксата, нека да се разходят из Европа и да видят как са устроени там нещата. Как държавни и частни градини се конкурират с еднаква такса от около 250 евро. Как държавата субсидира семействата с 2 и повече деца, как стимулират по други начини семействата. в БГ системата е направена така, че да не се стимулират семействата и раждането и гледането на деца! АБСУРДИ!!!

8

прж

преди 14 години

това е първото свършено нещо, което герб са направили и е точно така. и нека хора без деца да не коментират. защото не може даси представите, какво беше преди 4 години по ясли и детски градини. сега е съвсем друго. нова дограма, нови подови настилки, нови кухни. надявам се фъндъкова да ползва същия подход и към оправянето на пътищата в софия. не мислете че боко има нещо общо с ремонтите в градините - те са планирани и извършени от по-умни хора.

7

Анонимен

преди 14 години

Това са мерки на Герб за борба с демографският срив.