34

Анонимен

преди 7 години

До ВеселкаПовечето пенсионери са с добра квалификация и също така с добри трудови навици. Дали повечето от днешните работодатели заслужават такава качествена работна ръка?Друг е въпросът, че пенсионерите с по 40 г. трудов стаж с нищо не са заслужили мизерията, на която са обречени и която ги принуждава да аргатуват някому за малка заплата.

33

Дедо Гого

преди 7 години

Братя пенсионери, дойде време за възмездие !!! Сега всеки що-годе здрав и можещ пенсионер, може да се пазари с кожодерите-работодатели за достойно заплащане...

32

Анонимен

преди 7 години

Ще ви представя няколко частни хотелиери наемащи камериерки през април- "ТУК СЕ КРАДЕ МНОГО, ЗАТОВА ВСЯКА ОТ ВАС ЩЕ СИ КУПИ ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ И ПАРЦАЛИ- ПОЧИСТВАТЕ И В КРАЯ НА МЕСЕЦА ПЛАЩАМЕ" , ИДВА КРАЯ НА МЕСЕЦА И ПИТАТЕ КОГА НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЕДАТ ЗАПЛАТИТЕ ПО КАРТИТЕ, А ТЕ ВИ ОТГОВАРЯТ,ЧЕ ВЕЧЕ СТЕ СЪКРАТЕНИ ЗАЩОТО СА ИМАЛИ КЪМ ВАС ПО ГОЛЕМИ ОЧАКВАНИЯ, НЕ СТЕ ПРОЯВИЛИ ИНИЦИАТИВА, И ДА НЕ НАХАЛСТВАТЕ ЗАЩОТО ТРЯБВА ВИЕ ДА ПЛАТИТЕ ТЪЙ КАТО СА ВИ ОБУЧАВАЛИ- НОМЕРАТА ВЪРВЯТ ВЕЧЕ 27 ГОД.

31

До ИзгърбичЗадвратян

преди 7 години

За всичко си прав,но си пропуснал нещо важно. Дава се възможност на едни да избират дали да работят за минимална заплата или да дремят на помощи. Откъде накъде?! Той не може да се подпише, а иска да взима поне колкото учител!Редно е да се спрат всякакви помощи за здрави, трудоспособни хора и да се въведе закон - ако няма лично богатство, от което да живее и ако няма кой да го издържа доброволно, принудително го настаняват там, където има нужда от работна ръка. Иначе, за да живее,трябва да краде

30

Веселка

преди 7 години

Е, как да няма работна ръка?!?!??! - пенсионери и бежанци в България колкото искаш! Други работници българският работодател не заслужава!

29

шаламонто тоягата

преди 7 години

А бе ейй, стига сте ревали, не ви ли е ясно, че решението е само едно:ПЛАЩАЙТЕ АДЕКВАТНО и не си измисляйте глупости!

28

Калоян

преди 7 години

На мен ми пращат пари от чужбина. Не мисля да работя.

27

Анонимен

преди 7 години

Въпреки, че новината се представя като лоша, тя всъщност е добра. Благодарение на фалитите ще останат работодателите, които не се отнасят към хората които работят за тях като с роби. Ще останат тези които плащат достойни заплати. Ще останат тези, които инвестират в обучението на кадрите си.

26

До 22

преди 7 години

Не само че всеки четвърти в България, през 2020 г. ще е "неграмотен, крадлив и без трудови навици", но и изобщо няма да работи, а ще чака на соц. помощи и ще прави деца, за да взима пари и чрез тях.Тежко ни и горко!Виждам изход, само ако се намери човек като Орбан, с неговото мислене и да управлява с желязна ръка.Много се зарадвахме на демокрацията и все още имаме надежда в нея, но за нас тя се оказа мащеха.Качиха търтеите на гърба на гърба ни, а сега вкарват и още, от Афганистан и Пакистан.

25

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

няма работна ръка, съгласна да продаде труда си за триста лева/12 часа. хората масово предпочитат да стоят без работа вместо да робуват на бившите комсомолски.и на фона на това неадекватите от бюрата по труда отчитат спад на безработицата. щото хората масово си анулират регистрациите. или умират.

24

Десислава

преди 7 години

Доживяхме най-накрая да се сетят!А сега,когато ясно и точно си признаят,че няма работна ръка само и единствено заради ниското заплащане,току виж ,нещата си дойдат на мястото!

23

изискване

преди 7 години

Работна седмица 35 часа, 30 дни платен годишен отпуск, 1200 лева стартова заплата. Иначе хич да не се наричат работодатели.

22

Pp

преди 7 години

Работя в Холандия.печеля 4000 евро на месец бруто.данък,осигуровки и ми остават 2000 чисти.случва се и да ти връщат пари данъчните.та когато станат и в България заплатите на по 4000 лева,ще се върнем да работим там.ако не аз,поне децата ми да доживеят да го видят това.много поздрави на бг работодателите;))

21

излъган

преди 7 години

Когато свалиха бай Тошо, ни казаха, че държавното е лошо и трябва да станем частници.Да, но сега чорбаджията-изедник взима здравето на работника срещу мизерна заплата.Защо стана така?!

20

Анонимен

преди 7 години

Ми свършиха балъците, готови да бачкат за комат хляб и две кебапчета по 10 часа на ден.За да могат великите "бизнесмени" с килийно образование да почиват на Малдивите и да си купуват скъпи коли и имоти по целия свят.Бах ти"бизнеса" , дето разчита само на ниските заплати, за да има печалба.

19

дo 21

преди 7 години

Да бе, затова карат Ролд Ройси и всякакви други луксозни коли, понеже не им стигат парите и едва изкарват.

18

Анонимен

преди 7 години

Още преди няколко години се заговори, че през 2020 г. всеки четвърти в трудоспособна възраст ще е от малцинствата. Това означава неграмотен, крадлив и без трудови навици. Положението е трагично и кадри няма, всичко читаво избяга и да вдигнат заплатите никой няма да се върне в една държава без бъдеще!

17

ДК

преди 7 години

Няма нищо по- алчно и гнусно от *** капитализма и неговите олигарси работодатели, които се изживяват като робовладелци. Тази разбойническа пасмина трябва да се избеси по дърветата на градската градина, барабар с политиците.

16

Анонимен

преди 7 години

Има, има, просто са чешити и си държат на неадекватните изисквания, предпочитайки да не наемат никого, отколкото да отстъпят. Или, "не дай си боже", да трябва да обучат поне малко човек как да работи във фирмата им.

15

Мен

преди 7 години

Това да не би да са същите фирми, които като поискаш да те осигуряват на реалната заплата ти казват, че не може или ще е за твоя сметка. Или пък тези при които имаш отпуска само на хартия? Или тия дето дават по 500лв заплата за 12 часа работа? Ами имат избор, могат като мен да идат в германия. И там да се опитат. Ама да не се окажат в пандиза вместо фалирали?