93

Kristina

преди 13 години

Otavna ne mi be6e dostavialo uovolstvbie a 4eta niakoia statia ili rubrika...A sega pro4itaiki se usmihvam...Ne ot dovolstvo,opredeleno...Vsi4ki tezi misli sa mi bezkraino poznati...Ne jiveia v Bg i sam imala vazmojnostta a patuvam osta i a konstatiram t.n. nravi,stereotipi,povedenie na razli4nite nacii........Niama smisal da komentiram...Pozravlenia za materiala!

92

Анонимен

преди 13 години

Столицата ни, освен че е невероятно ***, се превърна в един изключително презастроен и грозен град. Много е жалко, защото при разумно управление можехме да имаме шанса да живеем в един, ако не в идеален, то поне в спретнат град. Сега София буквално тъне в мръсотия, разкопки и дупки по улиците. И продължава да се презастроява. В Хелзинки видях да мият улиците със специални автомобилчета с пароструйка и разтвор. Чистота и ред е. Дума не може да става за безразборно строителство като у нас.

91

мнение

преди 13 години

Липсват ни първите 5 години .

90

Азъ

преди 13 години

Интересно.А защо все в паницата на другия да гледаме?А защо все на дугия кусурите или имането да гледаме.Човек трябва първо себе си да уважава,а после да иска другите да го уважават и зачитат.Аком Пешо се блъска и врещи,тва си е негов пробле.Аз съм Гошо и се държа като цивилизован човек.Дори и когато общувам с чалгари.

89

ivanina-j

преди 13 години

Като,че ли Алеко Константинов е жив и неговият "Бай ***" живее в наши дни.Тъй ли някои неща не се промениха за близо век и половина?Става ми обидно когато ни приравняват всички под един знаменател.Случвало ми се е да се срамувам заради постъпките на наши сънародници.И най-жалкото е когато направиш забележка,оня отсреща да те изгледа кръвнишки и с недоумение да се чуди защо му я правиш.Мислят си,че като са понатрупали парички са се превърнали в аристократи. "***,***.....

88

grep

преди 13 години

Ето за тази реплика те уважавам: "Немеца също е селянин,ако му се даде възможност,но знае че като го хванат 500Е глоба". Само да генерализирам: "Западнякът също е селянин, понякога и по-голям ..."

87

Анонимен

преди 13 години

Хубава статия. Само дето Алеко преди повече от век е писал за тези работи и нищо не се е променило. Проблема не е само в криворазбраната демокрация, изглежда, че е генетичен...

86

Селянин

преди 13 години

Ние, българите сме липсващата брънка между западния свят и арабелите. Както между кроманьонеца и неандерталеца. Нека да погледнем кои нации са се възстановявали бързо след катаклизми - японци, германци, евреи и северни народи. Защо ли? Защото представляват над 90% чисто племе, всяко само по себе си. Такава гмеж като в България никога не може да сътвори нещо добро. Българи, ***, турци, помаци, гагаузи, власи, евреи и т.н. Кога биха се събрали да правят нещо заедно.

85

до партизанския внук

преди 13 години

ти наистина ли си вярваш? Или обирането на мандри и взривяването на църкви има нещо общо с изхранването на някакви гладни мизерстващи деца?

84

Sabrax

преди 13 години

Виновни са естествено, защото 150 години запада дава мило и драго да няма силна държава България, а за да имаш възпитани хора, чисти улици, и прочие и прочие се иска силна държава! Систематично изграждане на обществото, още от люлката, трябва да има целенасочена политика към изграждане на член на обществото!! Къде са великите западни държави като ги налазят арабите, *** и *** и кюрдите? А!? А?!? Пищят като ощипани 3токласнички! А тука не са ни 4%, а цялата дуржава ни е такава! ЕЕЕЕ???

83

71158

преди 13 години

Веднъж закъсах с автобус на магистралата, която свързва Истанбул с българо-турската границата. Бяха се накъсали ремъци отзад, а нямахме резервни ремъци. Стоим с шофьора и махаме като улави. Минаха български автобуси - един, два, три... никой не спира, братче. Накрая, след 2 часа чакане, без да махаме спира турски автобус. Кво става, комшу, вика. Ами - ремъци. Ето ви ремъци - вади, дава ни ги и отпрашва преди да успеем да му благодарим. Пък за плащане, дума да не става. Българите не са кат хората

82

Един Българин

преди 13 години

73, докато масата мисли така селски като теб и твоя познат ще има простотии и ще е мръсно. Като неискаш да събираш след кучето не го гледай! Като ти е досадно да търсиш кошче по улиците не яж на тях, непуши!!! Аз като имам *** намирам кошче,а ако няма си прибирам *** в джоба докато намеря. Писна ми от тези избори. Всички включително и Фандъкова се страхуват от тях и проверките и глобите бяха прах в очите. Немеца също е селянин,ако му се даде възможност,но знае че като го хванат 500Е глоба

81

Edi Kisi

преди 13 години

Do Brüssel i nazad :-)))))) ...

80

Мукавей

преди 13 години

20 годишната криворазбрана демокрация доведе до тоталното изпростяване на българина.Решението е в "моркова и тоягата".....повече тоягата.

79

Един Българин

преди 13 години

До ?1?:Аз пък във Виена видях много Българи.Учеха децата си да говорят Български, бутаха колички и бяха нормални.Видях също Българи,работещи в офис - събираха се и заедно отиваха на обяд за да си говорят на Български и да не им липсва толкова много България.1 колега идваше по-късно и си поръчаха пушено пиле, защото там няма.Имам приятели и в Германия.И там сядаме да ядем в стола на университета.Невероятна глъчка,но 1 нашенец ни разпозна и помоли да седне до нас(сгъчкахме се),да е сред свои!

78

Алекс

преди 13 години

Във Франция освен, че няма бездомни кучета и/или котки, дори кучето на бездомника (което е 1!) е с каишка и наморник!

77

-

преди 13 години

Така е, българите са селяни, или поне по-голяма част от тях. Аз като летя се убеждавам все повече в това. Никаква култура, все едно са расли в джунглата.

76

Анонимен

преди 13 години

Стокхолм не е хубав град, твърде чист е, направо стерилен, разказва с отегчен вид шведски колега журналист. Отговарям му, че няма такова нещо като твърде чист град, но осъзнавам, че няма никакъв шанс той да ме разбере. Отгоре на всичко в разговора се включват и други колеги, които се възмущават колко е мръсен Брюксел. Само аз и журналистката от Букурещ си мълчим. има ли смисъл от коментар? )))))))))))

75

Истината

преди 13 години

Ако сам не се уважаваш, никой няма да те уважава. За половината България все още е в сила старото правило - Горд като българин, но другата по-креслива половина мазохистично твърди, че българите сме най-най в всяко лошо отношение. Хайде не генерализирайте както и в статията! Има българи и българи - едните са по-тихи и по-спокойни и не се различават по действията си от запданоевропейците, само дето са 10-20 пъти по-бедни. Другите викат колко сме зле, докато си изхвърлят *** с цигара в устата.

74

до58

преди 13 години

Не само вярвам ами познавам доста хора свързани с него.Недейте да мислите , че е много лесно с оръжие да извоюваш парче хляб за децата си.