37

Iron curtain

преди 4 месеца

Има нещо наречено цивилизационни натрупвания. България е била до няма 100 г селска, почти никой не в можел да пише, само с цървулите на полето и после спи с овцете. Внуците на тези бяха комунисти, новите граждани, а сега се опитват да са европейци. Трудна работа. Хора от 1000 години са с култура. Затова не стават и нещата тук

36

До 23

преди 4 месеца

Само ако плащаш на актрисата и ако тя е в образ. Само тогава се брои за култура.

35

чети внимателно

преди 4 месеца

"Днес българина е духовно болен." Вера Кочовска

34

Анонимен

преди 4 месеца

до 27 Като гледане самата среща на живо по футбол даже е по- босичка като емоция от това пред телевизора. Единственото предимство да гледаш футболна среща на живо от това по телевизията е атмосферата която придава публиката по трибуните, а не самата игра на футболистите. ФАКТ! А на театър или опера не ходиш заради атмосферата която придава публиката, защото тя нищо не ти придава като емоция, а заради това което гледаш на сцената. Разликата схвана ли?

33

Анонимен

преди 4 месеца

В младежките си години ходех често на театър. Слава Богу, в София има достатъчно. Но напоследък много разредих посещенията. Няма впечатляващи актьори, а и репертоарът куца. Май не си струва да се ходи на театър.

32

Анонимен

преди 4 месеца

Българската нация е нация техническа. Сегашното поколение не знае, но до 89-та г. това беше голямата фукня на бай Тошо. Имаше движение "направи си сам", даже и спец. магазини с материали и инструменти, всъщност железарии. И както винаги, всичко беше въздух под налягане. На Запад фирми продаваха мини машинки за хоби и бизнес, стругчета, дрелки, дремели, ще спомена Бляк и Декер, Граупнер, Проксон и пр. При нас ги нямаше, били машини за нетрудови доходи. Та и културата толкова, макар само билет тр.

31

Анонимен

преди 4 месеца

На какъв по-конкретно театър, на какви опера или балет ? Трябва да се хвана от Цигумигуво да дода до Софето с преспиване за да е доволна стъкмистиката така ли ? Дианка пак дрънка за пари и ни вменява някаква вина. Истинските театрали обикаляли едно време села и махали какво ми се правят сега на велики и реват за субсидии.

30

друго си е

преди 4 месеца

А бе да те нахапят кучета в операта не е като на улицата!

29

Анонимен

преди 4 месеца

Чалгария Култур Култур! Да живее новата интелигенция - Слави Чалгара, Боко Пъдара, Тошо Свинара, Ицо Комара и Мишо Шамара! Как пък избрахте да ви управляват само такива хора на изкуството? И всичките с такива творчески псевдоними?

28

Анонимен

преди 4 месеца

защо трябва да свеждаме културата до опера и театър?

27

Анонимен

преди 4 месеца

До 15 Все едно да кажеш,че гледането на футбол вкъщи е еднакво интересно с гледането на живо. Много ясно,че обстановката е коренно различна и човек получава повече емоции,когато нещо се случва реално пред него. Единствено съм съгласен,че не е точно култура,а е по-скоро развлечение. За балета и операта и безплатно да канят хора много малко ще отидат. Там е за доста стеснен кръг от хора

26

Нация и държава ?!

преди 4 месеца

Та тук кучета разкъсват хора по улиците. От години е така. За какво ми говорят нЕкои ?!

25

Анонимен

преди 4 месеца

всички хора на изкуството са хомосексуалисти, така каза Валери Симеонов :)))

24

Ямболски цървуль

преди 4 месеца

100% киснат във фейсбук,тик ток ,и инстаграм.100% посещават чалга клубовете.100% ги вълнуват скъпи коли и далавери! Това създаде либерализмът! Плужечна маса- ниско интелигентни консуматори!

23

:)))

преди 4 месеца

Аз като чу*кам актриса кОлтурен ли съм!?

22

АбдокодирХоджибобоев

преди 4 месеца

Разбира се, че по броя на прекрасните арии, Травиата на Верди е далеч напред, но ... послушайте арията на Норма "Casta Diva" на Белини в изпълнение на руската гражданка Аида Гарифулина в Париж. Ще бъдете принудени да признаете, че Аида по нищо не отстъпва на Мария Калас.

21

Анонимен

преди 4 месеца

А има ли в България култура и изкуство? Има ли опера, балет, театър?

20

Анонимен

преди 4 месеца

В шок е Киро защото при сблъсъка Найо Тицин на задната седалка с него му е захапал онази работа докато я е продухвал с уста.

19

Анонимен

преди 4 месеца

Колко % харесват Кеф кеф, кеф?

18

Анонимен

преди 4 месеца

до 7, на театър ходят предимно млади, поне в София е така и не обвинявайте хората, че не ходели на театър, театрите ги закриха масово, останаха само читалищата като през турско, а книги могат да се четат в нета, аз лично си купувам книги или чета от домашната библиотека, която е доста стара и стойностна