33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 22 - не знам за кой път да го обяснявам като на *** - купувачът пак си внася евро/долари по сметката същата сума, за същите количества. Само, че в момента сметката по която се получват тези пази е БЛОКИРАНА и търговецът не може да си ползва парите. Чрез новата система, за условията за купувача НЕ се променят - единственото нещо, което се променя, е че докато внесената сума не бъде превалутирана в рубли и не бъде получена от търговеца сделка НЯМА. Схвана ли? Или си просто ***?

32

КРЕМЪЛ КЛЕКНА

преди 2 години

Без долари и евраци съм за никъде

31

Неутрален

преди 2 години

Смешен плач от Еуропата. Сметката, по която плащаха досега на Газпром, е блокирана, и е недостъпна за Газпром.Е, кой балък ще дава стока някому, без да си получи парите?

30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 28 Защо руснаците продължават да искат долари и евро? :)

29

МАЙОРА

преди 2 години

До А дали е същото? Тук говорим за евро и долари, а не за лева! В Китай ще ти вземат с удоволствие доларите навсякъде ...!

28

Анонимен

преди 2 години

Целта е долара да изгуби от стойността си самия факт че руския газ се продава в рубли, дори и да не се купува е достатъчен за да намали влиянието на краварите

27

Анонимен

преди 2 години

До А дали е същото? "това е все едно да отидете да пазарувате някъде - например Китай и да настоявате да си платите в лева, макар че там ползват йени! Каквото иска магазинера - с това плащаш!" Договорите, които Русия е подписвала казват "какво е поискал магазинера". ДОЛАРИ И ЕВРО. В твоя пример, то е същото като "магазинера" да подпише, че ще ти достави една стока при определени условия, и след това да каже, че вече не признава предния си договор и условията са променени за същата стока.

26

Анонимен

преди 2 години

До А дали е същото? разликата е, че и йона и лева, са валути които се търгуват на всички международни платформи с ясни пазарни курсове, а рублата е само една хартийка с административно определ курс, която не се търгува в момента на нито една международна плтаформа

25

Сделка или не?

преди 2 години

единя има стока и иска нещо - другия или дава нещото или си търси друг продавач ! КАКВО НЕЯСНО ИМА? Руснаците да не са задължени да продават на ЕС?

24

КРЕМЪЛ КЛЕКНА

преди 2 години

Трябват ми неистово евраци

23

А дали е същото?

преди 2 години

До Анонимен: това е все едно да отидете да пазарувате някъде - например Китай и да настоявате да си платите в лева, макар че там ползват йени! Каквото иска магазинера - с това плащаш! Иначе той не е задължен да ти продава! Нали?

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 16 "реално ес иска да ползва газ и петрол от русия без да плаща.." Договорите, които Русия е подписала са за плащания в долари и евро. Русия иска едностранно да промени тези договори. Няма да стане. Стягайте коланите, другарЕ!

21

Анонимен

преди 2 години

А чия собственост са акциите на Газпром,след като от 2006 г.се търгуват на борсата?

20

Анонимен

преди 2 години

До Факт ... и после се събуди плувнал в пот..

19

Анонимен

преди 2 години

До за тия със IQ под 65 "Какво за неразбиране има тука?" Няма нищо за неразбиране. Всички са наясно, че това беше опита на руснаците да излъжат държавите да влязат в игра, в която руснаците диктуват правилата. След като блъфа се провали, сега ще гледаме пародията на руските последващи пасивно-агресивни тактики да обявят "победа" преди да подвият опашка.

18

Е НЕ Е СЪЩОТО!

преди 2 години

валутата на краварника се гарантира със ВЯРА - във икономиката на САЩ. Виртуално определят цената на долара спрямо целева валута. Ако никой не вярва в долара - стойността му ства колкото хартията на която е напечатан. Рублата се обезпечава със ресурсите които имат руснаците - ето това е ОСНОВНАТА разлика. Затова рублата в момента поскъпва - защото се търгува по реален пазарен механизъм не по стария грабителски!

17

Анонимен

преди 2 години

това е все едно да отидете да пазарувате някъде и на касата да ви кажат, вижте сега сметката Ви е 50 лв., обаче ние искаме да ни платите в еди ква си валута по курс определен от нас, като за целта требва да си купите валутата от нашето чейндж бюро:))) аз незнам какво са очаквали, някой да им се съгласи ли или си мислят че ядеме доматите с колците

16

Анонимен

преди 2 години

До Момо ... защото не им позволяват да оперират с тази валута! реално ес иска да ползва газ и петрол от русия без да плаща..

15

Анонимен

преди 2 години

Кое е по добре да имаш и да не искат да ти го купят, или да нямаш и да се чудиш как да си го купиш

14

за тия със IQ под 65

преди 2 години

До Момо: превалутирането, комисионните, сметките и ползваните банки са от значение - нищо не може да бъде блокирано от американските претенции. Какво за неразбиране има тука?