41

Ракиджия до 41

преди 2 години

Пил ли си ракия от череши? Няма по остра и непивка ракия в света.

40

Алекс

преди 2 години

Да се преработят на ракия.Пазарът е сигурен.

39

Берач

преди 2 години

Черешата е възможно най неблагодарния за бране плод. Под 1.80 на килограм за бране аз не бих си загубил и минута от времето. За 6 часа бране при осигурени стълби и платформи, я набереш 20 килограма, я не.

38

11 клас до 37

преди 2 години

И как точно ще ме накараш да ходя на бригада да бера череши, вместо да използвам времето за екстремното ми учене точно в този период на живота ми?

37

Анонимен

преди 2 години

До мъка Ти що не отидеш да береш срещу такова "заплащане"? Между другото, колко "плащаха" на учениците/студентите за кило набрани череши през КомунизЪма? :)

36

мъка

преди 2 години

Трябва отново връщане на бригадите от 8 до 11 клас по една седмица срещу заплащане.Хем децата ще се учат на труд,хем ще видят как се изкарват парите.Висят по цял ден по кафетата и градинките с бутилките и цигарите,наслаждават се на гейпаради.Е,никой не ги ,,експлоатира'!Затова стават мързеливи консуматори,които ще ви висят на вратовете докато сте живи като воденични камъни.

35

:)

преди 2 години

Тая публикация ме кара да изплюскам една купа с череши...отивам :)

34

Анонимен

преди 2 години

едно време имаше банани само по коледа, сега май черешите станаха лукс стока

33

До скръндзите

преди 2 години

Дайте повече пари на берачите. Моите пациенти от Осеново и Церово всички-предимно жените, щото мъжете са в строителството, отиват и събират продукцията на Гърция, Англи, Холандия и т.н, за жълти стотинки. Та представям си колко ли им плащате вие СТИСЛЬОВЦИ, САМО ЗНАЕТЕ ДА РЕВЕТЕ. Щом сте скръндзи - ФАЛИИТ!!!

32

Анонимен

преди 2 години

До 26 "За младите ще кажа че по времето на така нареченият социализъм държавата изкупуваше цялата селскостопанска продукция. На полето и по дърветата не оставаше нищо." Ех, ама как им "каза" само половината истина. Кажи им за бригадите, където ни водеха на "доброволен" труд да берем череши без пари. Хайде, защо не отидете вие, дето сте се затъжили, да покажете, че изпълнявате вашата част от тогавашната система: безплатна робия за потупване по рамото. Затова беше "евтино".

31

Сата НАТО

преди 2 години

Трябва да се направи с държавни средства, имат фондове, имат всичко, поне в такива региони производствени като Кюстендил, да се направят пакетировъчни, сортировъчни, хладилници -----/////------- И като ги направят с държавни пари, ще кажат йок, изкупната цена ми е ниска, предпочитам да ги оставя по дърветата. Айде не с тия номера, ние не ядеме черешите с дръжките. Гърч там, докато се научите да се справяте сами.

30

Анонимен

преди 2 години

Ми да ги пуснат на 2 лева колкото си струват. Във фантастико имаше малка щайга от 1 кг. за 9 лв Български череши. Това е пладнешки обир.

29

Хайде

преди 2 години

... другарете русофилЕ. Нали ви липсва КомунизЪма: тогава ни водеха да берем череши "на полза роду". Вдигайте се и отидете да оберете черешите безплатно: хем да покажете, че наистина милеете за времената преди 89та, хем да спасите труда на производителите.

28

Анонимен

преди 2 години

А така да ги поливаме, торим, обезпаразитяваме, орязваме, пазим от команчите и ние да си ги наберем после на N лева не искат ли? Гениална фирмена стратегия под каскет с iq 20 - на каскета, де. Не за притежателя на шапката. Тия са толкова тъъъъъъъпи, че и златна мина да им дадеш пак ще чупят пръсти, че амаааа то там тъмно и трябвало да се копае. Хванал се на хорото и после, ама то не е тая музика. Ами кой те би по плешивата глава изобщо да се занимаваш с нещо, дето не разбираш. Викаш то си расте?

27

Язе

преди 2 години

В нашата градина имаме три череши. Разцъфнали, майка и татко ги берат, ще правят сладко, сок, компот.=================================А ти що чиниш, гиди дърти мързеланко. Само чекаш да ги ручаш, ниеден готованко

26

ПроСоТо

преди 2 години

да викнат Киро да натовари един танкер с череши за Щатите..Нали с тях вече "дялкаме работите" ?!

25

Анонимен

преди 2 години

За младите 20 30 и 40 годишни ще кажа че по времето на така нареченият социализъм държавата изкупуваше цялата селскостопанска продукция. На полето и по дърветата не оставаше нищо. Една част от продукцията отиваше на върешният и външният пазар а другата в Консервните комбинати. Кило череши струваха 60 стотики. Краставици и домати по 40 ст. Ябълки круши праскови кайсии по 50 ст кило. След като ни докараха демоникрацията всичко се унищожи от ликвидациони комисии начело с филип димитров.

24

da

преди 2 години

аМИ ВМЕСТО ДА РЕВЕТЕ ОТИДЕТЕ И НАПЪЛНЕТЕ ШИЯТА НА КМЕТА ПАУНОВ. ТОЙ ВСЕКИ МАНДАТ ВИ ОБЕЩАВА ПОМОЩ, СУШИЛНИ ЗА 50 - 100 МЛН.

23

Черешар

преди 2 години

Като презреят ще паднат, няма да са вечно на дърветата да тежат, не се притеснявайте. А ако и цените паднат, може и да се намери кой да купи малко.

22

Гиб Мелсън

преди 2 години

Всяка година бера между 50 и 100 кила череши от две черешови дървета, които не си знаят годините. Черешата е плод, който много бързо се разваля. До един два дни не се ли изяде ги правим на сладко. Компотите от череши не са хубави. Аз поне не харесвам такива компоти. Черешата е най-мързеливото дърво. Нищо не пипам по тях. Нито ги пръскам, нито ги поливам. Само бера. Не привличат й крадци, защото трудно се берат. Аз ги бера без дръжките за да събирам повече в един съд а и така по бързо се берат.