120

срам и грях

преди 12 години

Може ли да прочетем длъжностната характеристика на тоя *** и да видим какво толкова е работил над уговореното, та е заслужил луди пари за бонуси? Или му ги дават за да си затваря очите пред робския труд, който полагат децата ни при новите чорбаджии. Зер то министерството на Тотю трябва да проверява спазва ли се Кодекса на труда, ама Тотю си е затворил очите и си трае, хитреца. Не вземал бонуси, ама не е по-честен от другите. Не чухме за проверки за спазване на работно време, трудови договори

119

Пенчо Славейков

преди 12 години

Този взел 15 бона, онзи 75 бона за година дрямка в някое министерство. Затова ли ни юркаха и размахваха камшка над главите ни с викове:Икономии народе, инфлация има, криза е?! А те гушкали милиони левове грешни народни пари. Ама че алчни властимащи сме си избрали. Не сме народ, а ***. Ама то, ако е криза, както ни убеждават, трябва да действат по-строги закони и тия престъпници да са подсъдни до един. Всеки бонус над 1000 лв трябва да се разследва и да се върне там откъдето е откраднат

118

няма смисъл

преди 12 години

тези бонуси както ги наричат или допълнителни възнаграждения - няма значения какви са - това са наши пари , пари от народа откъде накъде си ги раздават. и не са малки суми. лакомници. я само да си представят да живеят на месец със 200 - 300 лв.но ситият не вярва на гладния.

117

няма значение

преди 12 години

да си връщат бонусите, а пък ако искат да подават оставки. защо не ги връщат с лихвите и да ги дарят на нуждаещи се деца.не ви остана никакъв морал бе , ненаситни прасета.

116

Настояваме!

преди 12 години

Как е възможно ръководителите толкова години / още от Иван Костов, както се разбра/, да раздават бонуси за отлично свършена работа, след като на цял свят е ясно колко сме зле? Във всяко отношение! В края на годината- една 13 заплата. С изключение на тези, които нямат никакви резултати от работата си. Не стигаше ли? По високите етажи получават заплати, многократно по-високи от минималната. Какво чак такова чудо са направили, та ги възнаграждават допълнително. Посочете, господа министри!

115

Анонимен

преди 12 години

Физиономията му говори що за човек е. Изобщо всички облагодетелствани са като извадени от един калъп. Жестоки хора без морал! Готови да минат / и са минавали/ над труповете на болните, нелекувани поради "ограничения" в закона деца. А за тях ограничения е нямало! Но Господ вижда!

114

За нас-икономии

преди 12 години

Нека всички, които се оправдават с добре свършена работа, да ни кажат в какво ТОЧНО се състои тя! Или и това е тайна, както тайните закони за грабежа на народа? Ако беше истина, след като толкова много радетели за добруването на българина са били възнаградени, досега да сме задминали Швейцария! И Дянков да не се прави на чиста вода ненапита! Той е един от виновниците.

113

Анонимен

преди 12 години

Тоя е много зле,да опре до 11 000 лв.,смятайте за какво става въпрос!Честността на ТИКВИТЕ!Новият ИМ морал!Да се изсе.а на морала ви ТИКВИ!

112

буко баламата

преди 12 години

тоа е *** плъха,къде харчи парата па ти бе ***

111

жена

преди 12 години

Това връщане на пари е силно демотивиращо и администрацията ще стане още по-инертна. Аз лично чакам вече две години отговор на едно законно положение, но няма кой да го разпише. А ако министър-председателят не е знаел за бонусите, това говори колко не познава управлението, т.е. не е подходящ за тази работа.

110

Анонимен

преди 12 години

До 116Доста си наивен, да го знаеш. Парите не идват пряко, но все пак идват от нашите джобове. От рекламите на непотребни стоки и услуги, на прескъпите лекарства, които се рекламират като бонбони, от предаванията, в които ти обясняват, че за да си ОК, трябва да имаш силикон и да умееш да щракаш с пръсти.

109

Анонимен

преди 12 години

Просълзих се.Да живее Бойко Борисов

108

Debora

преди 12 години

Това че връщат е добре, но ние искаме да видиме къде отиват върнатите пари ? Да не стане- от единия джоб, в другия ?!:)

107

Ангел

преди 12 години

Е все пак е върнал бонуса за 2011.Неможе да му искаме бонусите и за 2009,2010.По тази логика да подхванем цялото ДПС,БСП и НДСВ да връщат стотиците милиони дето окрадоха.

106

1111

преди 12 години

DOSPODIN BORISOV DA UVOLNI I MARGARITA POPOVA ZASTOTO I TYA NE VRISTA BONUSITE.

105

до 124

преди 12 години

То си има *** за тази работа. Пнли правителството си ги развъждат за гласоподаватели а ние работим и за едните и за другите.

104

до outsider

преди 12 години

Съжалявам че трябва да ти го кажа но мислите ти са доста объркани. Провери какво ти е дневното меню. Вероятно приемаш нещо което действа пагубно върху логичното мислене. Не се шегувам.Доброволното напускане е най неудачно. Уволнението ако не е дисциплинарно е съпроводено със обещитение, чиято сума в много случаи е по-висока от сумата която трябва да върнат. Чистката е наложителна. Заместници на всички напуснали няма да има

103

Анонимен

преди 12 години

Димитър Марков предпочете да напусне министерството.****************Въпроса е по какъв параграф ? Предварително пенсиониране на висока ставка ? Много умно защото след година две Бойко може и пенсиите ще им резне.Сега народа трябва да застане зад Бойко и да му търпи щуротиите и простотиите, защото между всичките му щуротии има неща които друг не би рисковал да ги направи. Да кажеш това което мислиш означава че си спечелил правото да бъдеш човек.

102

outsider

преди 12 години

До 114: А как си обясняваш това, че все пак връщат пари. Това само със заплаха за уволнение не става. Бойко Борисов не е бивша мутра и няма бивши приятели сред мутрите, а настоящи. А и полицията му слугува. Това е то у нас демокрацията в действие.

101

Цветан Караилиев

преди 12 години

Явно,че парите от 'бонусите"са били вече усвоени,и човека не е имал откъде да ги върне.Справедливо е да излети незабавно от поста си,което и е сторено.Чудни,кой е разрешил тези бонусчета,и е редно и той да бъде незабавно отстранен