109

м-н

преди 12 години

Ето аз какво знам,целогодишно един кадрови военен отсъства от дома си /средно/около 120/150 дена.Това са дежурства,учения и др.Доста голяма част от всичко това е под голям стрес и безсъние . И не пишете глупости.Който не е бил в армията не го е разбрал.Вярно е че има и моменти когато нищо не се прави,но самите хора не са виновни а системата т.е. правителството .Тях трябва да обвиняваме.

108

уйу

преди 12 години

На *** народ - голям да му е отзад! Хем ни го нахакват на всичките,хем "ама на комшията му слагат вазелин"

107

Жорж

преди 12 години

Винаги така се е отлагало и винаги за едните е било 10, за другите е било 20, защото правителство след правителство са се плашили и са казвали точно същото ще стане огромен проблем и затова нека някои от нас да са по-привилегировани и да имат 20 заплати, пък други като учители, като здравни работници, еколози, финансисти и какви ли не, те понеже нямат такава организация в началото, дайте на тях 10 заплати. Трябва да има социално равенство, категоричен е мин.Дянков. Предлагам да бъде обратното да увеличим на тях до 20 заплати, защото това е нещо, което е дадено като компенсация за всичко онова, което те правят, опонира му министърът на отбраната ген.Ангелов. Генерале: 1.Това даване на заплати накуп не е обезщетение, а остатък от соца, когато армия, МВР-милиция и магистрати бдяха недай си Боже, да не се вдигнат хората и да свалят славната и непобедима БКП! 2.При офицерите (не зная защо и за служителите) от армията и МВР говорим средно за 30 хил.лв заплати при пенсиониране. При магистратите тези заплати се водят официално 20, но юристите като тарикати мъже и непискащи, а яко действащи под масата, са си издействали коефициент 1,45 върху тези заплати, т.е. те реално стават 29! При заплата на окр.прокурор и окр.съдия над 3000 лв, това означава 80 хил.лв накуп на човек! Така че вие с Цветанов ритате, ама магистратите шлевят и под масата, и на масата! 3.Вашата оперетъчна армия ще слезе под 30 хил.щика, а армията на МВР брои 56 хил. полицаи т.е. цели 2 мирновременни армии! За какво говорим тогава! На управляващите в РБ им трябват полиция и спецчасти, а не армия?! 4.Най-важното: пари за 20 заплати няма и скоро няма да има, защото няма откъде да се вземат! Много хора с големи заплати са на яслата, а работещите са малко! Така че, г-н генерал, по-добрият вариант е без 20 заплати, т.е. силоваците, като в тях включвам и магистратите , може би с изключение на армейските офицери (не съм офицер, инженер съм), да се изравнят по заплати накуп при пенсиониране с всички работещи . Иначе се устремяваме с пълна газ към Гърция!

106

до 104

преди 12 години

А ти поне вземи се научи да пишеш грамотно преди да даваш съвети ... аман от полуграмотни маймуни, които викат Браво , когато на някой друг му става по-зле.. Иначе претенции за високи заплати и за незнам какво.. а ти какво можеш да предложиш на среща? Или военния с висше образование и два езика и мисии в чужбина, заслужава справедливо колкото тебе полуграмотния?

105

gdfftr

преди 12 години

В Администрация взимат по 1000 лв всички пари са им чисти ходят на морета и планини за без пари пари за дрехи им дават вижте какви суми взимат при пенсия. И още други привилегии с които се ползват.

104

gdfftr

преди 12 години

И десет са им много в условия на криза това си разхищение!

103

Анонимен

преди 12 години

до 102 ти си *** мисля!

102

БУБИ

преди 12 години

ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТО СЪС ЗАКОН ,НЕ СТИГА ЧЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАТО ХОРАТА И НА ВСИЧКО ОТ ГОРЕ СА КОРОНПИРАНИ,АМИ И ТОЛКОЗ ПАРИ НА КУП КРАИНО НЕ СПРАВЕДЛИВО.Е ТЕТОВА СА КРЪВОПИИЦИ ТЕ ПИЯТ КРЪВТА НА НАРОДА. ДЯНКОВ ПОМИСЛИ ПО ВЪПРОСА И ЛЕКО ИМ ГО ВКАРАИ

101

Жорж

преди 12 години

Понеже се коментира намаляването на броя заплати при пенсиониране на полицаи и военни , представям каква сума получават магистратите при пенсионирането им. Данните са взети от в-к Блиц, 23 март 2011 г., раздел Над 55, публикация ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ 70-ТЕ МАГИСТРАТИ И СЛЕДОВАТЕЛИ ПОЛУЧАВАТ 80 000 ЛВ. НАКУП: В българския правен мир никъде не е третиран въпросът за мандатността им (на магистратите), което на практика означава, че облечеш ли тога, тя ти остава на гърба доживот. Ако обаче по някаква неизяснена причина или просто при пенсиониране се стигне до освобождаване от длъжност, всеки магистрат с повече от 10 г. стаж има право на еднократно парично обезщетение в размер на толкова брутни месечни възнаграждения, колкото години е стажът му в органите на съдебната власт, но не повече от 20 заплати, умножени, незнайно защо, по коефициент 1,45, т. е. по 30 заплати. Това означава, че при средна заплата от 3000 лв. на месец при предстоящото им пенсиониране окръжните прокурори и съдии ще получат кеш по около 87 000 лв., което е добро начало за един български пенсионер. Мисля, че за военните и полицаите коментирахме суми от порядъка на 30 хил.лв. Магистратите също не плащат осигуровки.

100

баш българин

преди 12 години

до 90.Абе *** , какво се правиш на военен , за какъв ракетен комплекс говориш , случайно да не би да си стрелял през последните 10 г. Т е по сериозните ги бракуваха , а останалите са извън строя.хората няма какво да работят , ти искаш да работиш на две места , ами като дремеш цял ден , чудиш се какво да правиш и си присмяташ колко заплатки ще получиш.за какви 24 часа говориш бе *** , стане ли 17.30 и си вдигаш гълъбите

99

БУБИ

преди 12 години

никак ви 10 възнаграждения браво Дянков спри им кранчето тия са свикнали само на привилегии още от Тошково време.

98

марсоход

преди 12 години

така е който не е служил не знае :) но пък и тези са си на работа ;) а ние бяхме на гонка и *** :) за мен нищо от това което се случва не е правилно , правилното е децата да се взимат от родителите след 7 си година в специални учиилища с езици , бойни изкуства , инжинерни науки докато са малки и само почивните дни да са си удома и така до пълнолетие на 20 според мен - ето това ще са истински граждани и патриоти ра разлика от нашата хайка в която сме всички - помнете ние ще платим цената ;)

97

Анонимен

преди 12 години

До 98.Уважение заслужават всички които се трудят!Но за съжаление само някои получават накуп заплати по 20 при пенсиониране!сега ще им ги намалят на 10.Живи да ги ожалиш!

96

до 95

преди 12 години

Уважаеми господине, не знам дали изобщо си влизал някога във казарма както се казва или изобщо си нямаш никаква представа за това което пишеш. ПО точно ще е второто, защото ако сомо 1 месец си в тази институция ще разбереш, че това което си написал е много голяма грешка и ще проявяваш повече уважение към тези които се наричат ВОЕННОСЛУЖЕЩИ....

95

Анонимен

преди 12 години

А милицията? А администрацията? А депутатите - 100 бройки?

94

Анонимен

преди 12 години

Споко, утре Тиквата ще излезе и ще каже че са по 15 заплати и народа ще вика УРАААААА!

93

159

преди 12 години

Съществуването на българската армия е абсолютно излишно. Какво точно работят военните? Защо те ще получават безплатно висше образование, привилегии, ранно пенсиниране, високи заплати, заплати на куп при пенсиониране, а обикновените граждани-не? А и не спират да се оплакват.Познавам военни летци, които по цял ден си стоят в базата и си клатят краката и после се мусят на 1500 лв заплата + още десетки привилегии.

92

дипломат до люцканов

преди 12 години

"никоя от тях не си е съкратила драстично..."Глупости, разбира се, че съкращават - не е "драстично", щото е редовно - то дългосрочно е същото.Нормалните държави днес дават 1-2% БВП, а България - *** на Европа - дава 2-3% БВП - е как си го представяш тва малоумие да просължава, а, умнико?Там трябва ДА СЕ РЕЖЕ ДО КОКАЛ и да се фърля, да се реже и да се фърля - докато се изрине тва гнездо на хрантутници до основи и държавата се отърве от такива безсмислици!

91

От 90

преди 12 години

ОГРАНИЧЕНИЯТА НА ПРАВАТА (без право на втора работа, без право на синдикат и стачка, 24 часа на разположение 365 дни в годината и други "екстри" невидими за обикновенния Българин). Когато снегът ни изненада, бедстващите в сливенския балкан бяха спасени от ВОЕННИ от все още незакрити ВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ, но нямаше камери, те бяха при гражданска защита. Живи и здрави да сте и да не ви се налага да събирате армията. Дано да се наложи да ви спасява АРМИЯТА, АМА КАТО ГЛЕДАМ ТАКАВА СКОРО НЯМА ДА ИМА.

90

do 36

преди 12 години

1.За този дето вика че Швейцария няма армия