54

the_middle_aged

преди 13 години

Крайно време е КАТ да започнат да спазват ЗДвП.Там е записано,че се търси отговорност за лоша пътна инфраструктура от собственика,който поддържа пътя,било то АПИ или съответната община.Вие да сте чули за глобен кмет или регионален шеф на АПИ!?Ами нямали били пари общините-а нас,хората някой пита ли ни дали имаме пари за всевъзможни винетки,данъци,граждански отговорности..Ролята на КАТ в тази скапана държава е да прави мръсотия на ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК!

53

gti е катаджия;

преди 13 години

Как може да има толкова наивници!!! Па и плюсове му наслагали...

52

Анонимен

преди 13 години

Пропусна да кажеш, че полицаите изобщо не се занимават с мотористи. Защото знаят, че стигане няма...

51

До GTI

преди 13 години

Пропуснах да кажа, че последните 5 години карах и мотор макар и не много често. Хонда 85 к.с. и с него нямам нарушения,КАТО СИ КАРАЛ МОТОР КАКВО щЕ ТИ СНЕМАТ С КАМЕРАТА ОТПРЕД- НОМЕРА ЛИ, ЗАТЪМНЕНИЯ щИТ НА КАСКАТА, КАКВО?И Как ще докажат че ти си карал този мотор, а не някой друг?

50

Зайо

преди 13 години

Слави, не мога да се съглася с теб. Глобите са равни за всички и така трябва да е, иначе се връщаме 20 години назад... Като имат пари мутрите да ги дават за нарушения, повече пари в държавата са добре дошли. От глобите няма бягане!

49

слави

преди 13 години

Всичко е ала бала! Който има пари ще продължава да си нарушава! Крайно време е глобите да станат пропорционални на благосъстоянието на водача, или поне на цената на автомобила с който е извършено нарушението, тъй като на хартия много мутри с Жипове са социално слаби.

48

nik

преди 13 години

Цитат от сайта на МВР:При време за реакция 1 сек., още преди да започне спирането, автомобилът е изминал:14 м. при скорост от 50 км/чтова при аварийно спиране, т.е. скачаш на спирачките. Което не бива да правиш пък по друг параграф, понеже застрашаваш тези зад теб, понеже те ще реагират с още 1 секунда закъснение и т.н.

47

Анонимен

преди 13 години

При 50 км/ч спирачният път е около 10м (за руски коли повече).Друг е въпроса,че всеки на зелено дава газ да мине и се вдига повече от 50км/ч и е кофти,когато светофара няма брояч.

46

Зайо

преди 13 години

И аз и ти си даваме сметка, че е така, но знам ли как ще го изтълкуват фуражките... Някъде в средата на кръстовището светна черно, но знам ли какво ще кажат... Те пари са 50лв само ама взимат и 9 точки...

45

nik

преди 13 години

По повод колегата, минал на жълто, да питам: с 50 км/ч спирачният път е 15-20 метра. Т.е. ако светофара светне жълто докато си на 10 метра от него, не можеш да спреш, тъй като ще се озовеш спрял в средата на кръстовището. В такава ситуация пак ли те глобяват? Ако светофара няма брояч, просто няма как да разбереш че ще светне жълто.

44

ааа

преди 13 години

"Служебен акт" - няма такова понятие. Стига сте се гипсирали. Съдете ги тия бирници до дупка.

43

дончо

преди 13 години

до 30 лихви върху глоби не се начисляват - само за сведение....

42

Зайо

преди 13 години

Какво значи "електронен фиш"? Къде го проверявам/получавам? Онзи ден минах на светофар на жълто, а имаше доста камери и ме интересува дали съм сгафил или не. Та къде се проверява?

41

КАТ

преди 13 години

Златен талон:novinar.bg/news/zlaten-talon-ot-kat-oproshtava-griah-na-patia_MjU2OTszMDA=.html

40

gti

преди 13 години

До 39. Може и да си прав. Моят е от 2007 и струваше 1,50.

39

gti

преди 13 години

Пропуснах да кажа, че последните 5 години карах и мотор макар и не много често. Хонда 85 к.с. и с него нямам нарушения, но това за българския мозък граничи със свръхестествено...

38

Анонимен

преди 13 години

gtiСамо с уточнението, че са 5 годините!Бях изумен миналата година като ходих да си го взема. Струваше 1 лев, който трябваше да се внесе в банка, за което ми взеха 2.50 такса превод! Кво да ви кажа повече...

37

gti

преди 13 години

37 се отнасяше за Илия (34)

36

gti

преди 13 години

Типичното разсъждение на 95% от българите! Никой не допуска, че правилата може да се спазват и че автомобилът ти може да е с напълно изрядни документи! Затова живеем в такава ***....

35

някой

преди 13 години

Ако до 10 дни си получаваш фиша е направо супер!А не както досега - чак цяла година след като са те снимали в нарушение.Е как няма да има дисциплиниращ ефект!То е същото и при домашните любимци.Примерно - ако кучето ти се изпикае в обувките, трябва веднага да му се скараш и да го накажеш, като то веднага ще разбере за какво е наказано.Ако кучето обаче ти се е изпикало сутринта, след като се е върнало от сутрешната разходка, а ти разбереш чак на обяд, и да му се караш полза няма!