29

Анонимен

преди 13 години

А те какво очакваха? Тест за 1-ви клас? Ако може и с картинки, че да не се морят да четат? Или тест върху песните на Азис?

28

анонимен

преди 13 години

трудни въпроси, децата масово напускаха веднага след обявяване на темите, явно не бяха подготвени за тях.

27

Анонимен

преди 13 години

А сега си помислете какво ще стане ако БГ се сдобие със стандарта на Австрия, с икономика като нейната и т.н. С нашето географско положение и с многомилионната диаспора в съседните страни БГ ще се превърне в сила не само в региона но и в ЕС. Е точно това не искат западняците и руснаците. За това и ще ни държат в калта и на дъното като ползват месните предатели (политици). Нямаме шанс, просто. Всеки път когато сме имали глътка въздух и сме се превръщали в сила за броени години. Нямаме шанс ...

26

Анонимен

преди 13 години

Мили деца, нашата история е писана от Гърци, Руснаци и Австро-унгарци. За 500 г. турско присъствие турци и гърци ликвидират почти нацяло материалната и писмената култура на стара България. Гърците са били по писмената и духовната разруха а турците по материалната. През 19 в. още е имало спомен от могъществото на старата България и за това големите европейски играчи и по малките им помагачи на местно ниво не са позволили и никога няма да позволят да се възстанови това което е било ...

25

dragunov7.62

преди 13 години

Истината е че , днешната "6" е равна на "3-" преди 22 години.

24

адв.

преди 13 години

Вярвам, че в България има способни и мислещи. Вярвам и искрено се надявам, че от явилите се 1800 кандидати има и такива, които са изградили отношение към историята и вярвам, че част от тях ще успеят с още по-големи усилия да изградят и отношение към правото. Желая на всички бъдещи колеги успех, попътен вятър и ги уверявам, че усилията, които полагат сега ще им донесат самочувствието и качествата нужни на един човек да стане достоен и уважаван юрист.

23

адв.

преди 13 години

И аз бях на изпит '05 лето. Темата беше Априлското въстание и написах наистина добра разработка...На частни уроци не бях ходил защото нямах време (учех в езикова гимназия и никой не се интересуваше, кой на какъв изпит ще се явява), но за сметка на това четях много. История не е се учи с частни уроци, за които си плащаш и си мислиш, че правейки го даваш всичко от себе си. Изисква се отношение към поставените въпроси, а то се изгражда не се учи наготово.

22

хей

преди 13 години

първата тема е особено лесна! чудесно! (:

21

Анонимен

преди 13 години

Такива лесни неща учат и пак се оплакват. Техните 6-ци са нашите 4 -ки едно време.

20

Анонимен

преди 13 години

Че какво им е лошото на темите? А и приемът в момента е толкова улеснен, че няма на къде повече. 2 сесии, с по 2 теми всяка...какво повече да искаш? Ако и при това положение не те приемат, значи си съвсем зле. А преди 10 години като беше само 1 тема и 1 сесия, а?Или те приемат или си скъсваш з...ка от учене и пробваш пак следващата година! Изобщо не ми е ясно от какво имат да се оплакват сегашните кандидати? Сигурно, че приемът не е с тест за 1-ви клас?

19

Анонимен

преди 13 години

Честито! Има ли са късмет с темите. И двете са хубави! Дано поне тази година двойките са по-малко.

18

професор Пърчков

преди 13 години

Темата за 9-ти век е трудна, но за Раковски не е толкова тежка.

17

БатБулгар

преди 13 години

Като цяло трудни теми. Особено тази за разширението на България през 9 век. Да тя е трудна, но винаги ми е правило кеф да чета и да пиша в тази област, тъй като нашите владетели по това време ПРОСТО КЪРТЯТ !!! :)))

16

Кандидат-студент

преди 13 години

Същата тема се падна на първия изпит и много малко деца сигурно са я преговаряли..а за Раковски темата е обширна и има много информация, нещо..втората сесия е по-трудна от първата, но успех на всички кандидастващи! Жътва е, наистина...

15

Иван Стоянов

преди 13 години

Браво,веднъж да съм доволен от този сайт - цитирали са точно темите а не като някой други според който темата е - "Териториално разширение на България през IX век" а това е разлика от небето до земята !

14

tre

преди 13 години

Ей, Груъо. Знам , че си поредният изпаднал провинциалист и липсата на перспектива те е озлобила неимоверно много, но как не ви научиха, че от вас освен слуги, които цял живот ще са на една мизерна заплатка, друго не става. Такива като теб трябва да плащат данък неграмотност, тъй като обременяват обществото с елементарщината и прожинциалния си манталитет. И не смей да се слагаш на една нуга с лекарите......***......

13

Анонимен

преди 13 години

11:) По света ни смятат за най-неграмотната нация в ЕС. Предполагам защото инженери учат децата на четмо и писмо. Имаме най-калпавата икономика - пак заради тях. За правото в България изобщо не смея да повдигна въпрос, защото сигурно инженерите са ви виновни. За лекарите не споменавам - добрите се изнесоха . Хайде плямпайте си и със здраве, трябва да се качвам на таксито.:) Хубав ден на всички историци и истерици ( за който вижда разликата) .

12

Анонимен

преди 13 години

До 10Явно си доста далеч от материята. Някога имахме преподаватели, които позволяваха да влизаме на изпит с половин библиотека.:) Знаеш ли защо? Изпитваха ни дали можем да мислим, а не дали можем да възпроизведем какво са казали на лекция. Може би точно затова над 60% от първокурсниците никога не успяваха да завършат. А как е сега - мога само да гадая. Като гледам що университет се е развъдил .... :)))))) Хайде бъди жив и здрав, ако съм те жегнал - прощавай! Казах мнението си просто.

11

tre

преди 13 години

Паплачта, драги ми, са именно инженерите, които учат по програми от 1500 години и да не говорим, че никой по света не знае и за съществуването на университети като ТУ и подобни измишлъотини. А и ако се беше поинтересувал малко, щеше да знаеш, че Медицината, Правото и Архитектурата по цял свят са регулирани професии и се ползват с уважение от обществото. Но защо ли ти обяснявам като ти явно си поредния таксиметров шофъор-инженер. Толкова сте ограничени всички -извън жалките си чертежи сте нищо...

10

xaxxaxa

преди 13 години

Е, друго си е да станеш инженер като си преписал на 90% от изпитите... Това вече е ***!