Снимка: БГНЕС/EPA

Много от руските сервизи останаха без каталози за резервни части за китайски автомобили, съобщи Известия.

Реално китайските производители не са оставили нужната ремонтна документация. Това кара много експерти да се затрудняват при избора на резервни части.

Това потвърдиха от няколко професионални групи. Много от водещите западни производители изтеглиха своите модели от Русия през последната година.

Още по темата

От тогава страната търси алтернативи. Разработва собствени модели.

Основно вносът идва от Китай. В един момент са били продадени повече автомобили, от колкото резервни части има за тях, а в складовете няма наличност.

Компаниите в Китай не са склонни да свързват външни услуги със своя софтуер, заради особеното законодателство в страната.

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 6 дни

руския бльяд и една талига не може да направи.....ужас....пълен провал са тия.

50

Кауня от Аскию

преди 1 седмица

Когато препечатвате статия,пък било то и руска, първо я прочетете и смислово си я преведете за да имате представа за смисъла и. В статията и дума не става за липса на части,а за това че сервизите срещат трудности с превода на каталозите които са на китайски. То е ясна поръчката да се пише само лошо ама не само недоуки ви четът.

49

1

преди 1 седмица

Защо най-голямата страна, с най-много ресурси не произвежда нищо сама?! Не говоря за домати или други култури, Ами за неща, за които руснаците имат ресурси повече от всички?!