Снимка: БГНЕС/EPA

Експерти от Германия определиха шестте автомобила, котио са водещи по икономичност, съобщи automedia.investor.bg.

Автомобилите са предложени от Auto Bild. Проведени са тестове на голям брой автомобили.

Още по темата

Колите са изминали 155 км. на тестово трасени, от които 61 км. по селски пътища. Това показва колко гориво реално изразходват.

Сред икономичните автомобили са подбрани Skoda Citigo, Renault Clio, Toyota Pirus, BMW 3-series, Audi A6 и Audi A7.

Най-икономична е Toyota Pirus. Нейният реален разход е 3.7 л. на 100 км. Следва Renault Clio с реален разход от 4.3 л. на 100 км.

Останлите са Skoda Citigo, MBW 3 series и Audi A6.

Коментари Напиши коментар

9

aa1820

преди 4 месеца

Тойота е Автомобила. Всичко друго е измислица. Отидете в една страна от близкия изток, Африка, Америка или Азия. Между 50 и 70% карат само Тойота. Който има повече пари - LandCruiser, който е с по-малко Cirolla или Yaris. Не са красиви, не са бързи но са надеждни. Тарикатите са у нас и бай Ханс дето си мисли че немската машина е върха.

8

Бмв

преди 4 месеца

Тоз пък, рено, че и горяло 8л дизел. Едно дърто чипосано 535d ще гори толкова, докато влачи реното ти на буксир с 200.

7

Някой

преди 4 месеца

Тази Toyota Pirus не е ли хибрид? Доколкото съм запознат е хибрид. Как може да я сравняват с НЕхибридни автомобили? Аз имам Клио, наистина е много икономична и надеждна кола. Комфорта не е на високо ниво, но е прекрасен автомобил за близки и дори срени растояния, комби е GT. За комфорт и дълги растояния съм си купил Еспейс Инициале Париж 2018г. мотора е *** R9M, смениха го гаранционно и FAB филтъра също. Но той гори между 7,5 и 8,5 х 100км. дизел. Зависи с кой номер обувки го карам в момента,