Общ преглед

Първите автомобили от възродената легендарна марка "Москвич“ вече напуснаха конвейра на завода. За първи път Максим Кадаков, главен редактор на списанието „За рулем“, показа на видео как изглеждат колите отвътре, съобщава AutoMedia.bg.

Руснаците сглобяват модели на китайската марка JAC под името „Москвич 3“, оборудван с бензинов двигател (китайски с турбо) със 150 к.с., скоростната кутия е 6-степенна механична или CVT. Размери на новия кросоувър, в чиято основа е моделът JAC JS4, са дължина от 4410 мм, широчина - 1800 мм и височина -1660 мм. Разстоянието между двете оси е 2620 мм.

Плановете на възродената марка са до края на годината да бъдат произведени поне 400 бройки от "Москвич 3", които ще бъдат пуснати в продажба, ориентировъчните цени ще варират между 27 000 и 33 000 долара.

Максим Кадаков прави констатации в автомобил със средно ниво на оборудване. Отпред е монтиран сензорен екран, на таблото има оборотомер и скоростомер. Под екрана има черен блок за управление на мултимедия, климатичната система. Воланът е мултифункционален и може да се регулира само на нагоре и надолу, седалките са от еко кожа и плат.

През 2023 г. трябва да стартира производството и на електрическия кросоувър - „Москвич 3е“, в чиято основа ще бъде китайският JAC E40X. За него са предвидени електромотор, който ще е монтиран отпред и батерия, чийто капацитет не се съобщава официално, но е известен пробегът с едно зареждане – 410 км.

Видео ревюто на новия "Москвич" вижте тук

Коментари Напиши коментар

228

Цената норма

преди 1 седмица

При нас обърнато в лева излиза между 48 000 до 59 000 лева за чисто нов автомобил. Напълно нормално след като се ползват и станат втора и трета употреба цената ще падне и ще е достъпна за повечето българи.

227

Браво чудесна новина

преди 1 седмица

Ще се появят внос втора употреба и по улицита на София след като ги покарат и амортизират тук у нас с радост се купуват всякакви машини втора и трета употреба.

226

Мъка,мъкаа

преди 2 седмици

Стана ми мъчно за ***,като гледах това.В 21 век да сглобяваш китайски автомобили ръчно,като в някой гараж Защото нямали хора да пуснат в действие френския завод.Същите тия с ,,безаналоговите,,оръжия,които за 6 минути стигали до Берлин.