Само няколко седмици след като ураганът Иън премина през Флорида, местните собственици на електрически автомобили са изправени пред неочакван проблем. Колите им започнали да се самозапалват по време на движение, като само за няколко дни са регистрирани повече от 10 такива инцидента, съобщават от Automedia.

Експерти вече разбраха какъв точно е проблемът - след проливните дъждове в акумулаторните отделения на електромобилите е попаднало голямо количество влага, което е причинило корозия по батериите. Колкото повече се окисляват те, толкова по-голяма е вероятността от пожар, който в някои случаи е предшестван от експлозия.

Проблемът е, че Флорида е вторият по големина пазар за електрически автомобили в цяла Америка. В този щат са регистрирани около 95 000 коли с нулеви вредни емисии, като все още не е известно колко от тях са били засегнати от урагана.

В края на лятото експерти от френската застрахователна компания AXA направиха проучване и установиха, че електрическите автомобили са много по-опасни за пътниците при сблъсък от колите с класически двигатели с вътрешно горене. Освен това отстраняването на последствията от авариите за електрическите автомобили се оказа значително по-скъпо.

Коментари Напиши коментар

31

отговор

преди 2 месеца

На две експлозии станах очевидец на коли с газови уредби без жертви . Видях и пожар на кола с дизелово гориво които също се размина без пострадали , но това което видях в пожар на ел.автобус надали ще забравя. Водача едва свари да скочи от спрелия празен автобус когато стихията за секунди пращейки яростно го обхвана .Алуминий и ламарини се топяха буквално . Ако не бе на стоянка , а на курс с хора просто не искам да си представя какво би станало.Случката бе в съседна държава.

30

Пояснение

преди 3 месеца

Защо говорите в общ смисъл, кажете конкретно името на тези автомобили, или ви е забранено? Защо тези елекрически подобия на коли, бяха спрени в Щатите , за фирмен заем ? Интересно, само те - брадвите, опсаа, тесли-те, правят такива дефекти? Откраднаха пореди време разработките на Никола Тесла, но още не могат да ги разчетат, факт ! Човекът е ял дървото от добрината на краварите, и затова е дешифрирал много от записките си.

29

Тази...

преди 3 месеца

...статия и фактите от нея окончателно ме отказаха от покупката, макар и на лизинг, на електромобил, макар и компактен градски такъв.