Снимка: Pixabay

Може да звучи изненадващо за някои, но автомобилът, подобно на човека, е доста крехък. Едно невнимателно движение и щетите са сериозни. А сложните устройства, които се поставят на колите през последните години, само усложняват положението. И все пак някои детайли са по-податливи на увреждане от други.

Като цяло, ако искате да нанесете леки щети по едно кола, няма нужда да проявявате кой знае какво въображение. Автомобилът е уязвим на много места – можете да пробиете гумите с нож, да счупите чистачките или да огънете антената. В случая обаче ще стане дума за елементи, които лесно се повредят с едно произволно движение.

Панели от каросерията

Вероятно всеки шофьор ще се съгласи - няма нищо по-капризно в колата от панелите на каросерията и тяхното боядисване. На някои места металът е толкова мек, че дори лек удар оставя вдлъбнатини. А какво да кажем за боята, която сякаш е направена да привлича драскотини, стружки, пукнатини. Така че с каросерията или по-точно с някои нейни детайли трябва да се внимава.

Стъкло

За това също не се необходими кой знае какви усилия. Силен удар с юмрук може да счупи дори предното стъкло, което би трябвало да е по-здраво. Малки камъчета, разпръснати на пътя, или твърд и тежък предмет, хвърлен през прозореца на многоетажна сграда, ще свършат същата работа работа.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase