Снимка: Pixabay

Германският автомобилен гигант Volkswagen започва съкращения в рамките на реорганизацията на производството и преминаването към електрически превозни средства. Целта на концерна е да задмине Tesla и да стане най-големият производител на електромобили в света, съобщава вестник Handelsblatt.

Промяната ще доведе до съкращаването на около 30 000 работни места. Това е обявил генералният директор на концерна Херберт Дийс на заседание на Надзорния съвет. Така под съмнение е бъдещето на всяка четвърта позиция в основата марка на групата - Volkswagen, съобщава Аutomedia.bg

В момента за концерна работят около 600 000 души в цял свят, като те са разпределени в повече от 100 различни предприятия. В бройка влизат и служителите на останалите марки в групата, сред които са Audi, Skoda, Seat и Porsche.

Едновременно със съкращенията на персонала автомобилният производител започва да модернизира своите предприятия, които ще правят електромобили. Засега основният завод - този във Волфсбург, все още не е попаднал в този списък.

 

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 месец

До До 16 - Защото НЯКОЙ е проектирал тези машини, някой ги е инсталирал, някой им е напоисал алгоритмите, някой се грижи за качеството, някой прави ремонти и подръжка, някой прави иновации ... О не, забравих - ти си го мислишш, че е безплатен труд, нали?

25

До 16

преди 1 месец

Ако всичко се прави от машини...защо трябва да работиш и за какво ти е доход...въпросът е как да се справим с човешката алчност..ако всичко се прави от машини които не искат пари не спят не ядат и работят 24ч 7 дена в седмицата ...минималния доход е решение ....и ето ти го комунизма....но алчността е проблем има едни които няма да се разделят с властта

24

Анонимен

преди 1 месец

До Хахаха То е обяснено, ама ти си достатъчно *** за да не можеш да го разбереш. 600000 са фолксваген, ауди, шкода, сеат, порше, Камионите също. 30000 ще са съкратените само в Фолксваген. На твоето се казва функционална неграмотност - четеш, но не осмисляш.