Снимка: YouTube

Пиян шофьор заспа зад волана на Tesla Model S, докато електромобилът се движел по скоростно шосе в Норвегия. Луксозният седан е бил с активиран режим на автопилот, като очевидци заснеха на видео опасния инцидент и го публикуваха в интернет, пишат от Automedia.

Както съобщава изданието Electrek, други участници в движението забелязали заспалия водач и се опитали да го събудят със звукови сигнали. В крайна сметка, електрическият седан спрял сам в тунел на пътя, а на мястото на инцидента пристигнали служители на реда. Те установили, че 24-годишният водач се намира в състояние на алкохолно опиянение.

Самият нарушител заявил пред полицаите, че не е седял зад волана на електромобила. Много видеозаписи, направени от свидетели, обаче напълно опровергават неговите твърдения.

Постъпката на норвежеца предизвика и много коментари под видеото. Един от тях е особено показателен: „Този младеж е достатъчно глупав, за да седне пиян зад волана, но в същото време е достатъчно умен, за да си купи Tesla с автопилот“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase