Снимка: YouTube

Пиян шофьор заспа зад волана на Tesla Model S, докато електромобилът се движел по скоростно шосе в Норвегия. Луксозният седан е бил с активиран режим на автопилот, като очевидци заснеха на видео опасния инцидент и го публикуваха в интернет, пишат от Automedia.

Както съобщава изданието Electrek, други участници в движението забелязали заспалия водач и се опитали да го събудят със звукови сигнали. В крайна сметка, електрическият седан спрял сам в тунел на пътя, а на мястото на инцидента пристигнали служители на реда. Те установили, че 24-годишният водач се намира в състояние на алкохолно опиянение.

Самият нарушител заявил пред полицаите, че не е седял зад волана на електромобила. Много видеозаписи, направени от свидетели, обаче напълно опровергават неговите твърдения.

Постъпката на норвежеца предизвика и много коментари под видеото. Един от тях е особено показателен: „Този младеж е достатъчно глупав, за да седне пиян зад волана, но в същото време е достатъчно умен, за да си купи Tesla с автопилот“.
 

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 3 месеца

Егаси маглата егаси, такова ли е летото там?

39

Кони

преди 3 месеца

На зле върви тоя свят с подобни скрити реклами! За мен посланието на тоза клип и "купете си Тесла, можете и пияни да се качвате зад волана". Жалко, че и норвежката полиция допуска да бъде въвлечена в това позорно послание!

38

Анонимен

преди 3 месеца

Човекът твърди, че не е влизал в автомобила. Но той, Тесла електромобила върви по пътя на автопилот и когато бибиткат яко, решава а спре. Ех, каква топ реклама!