В интернет може да бъдат видени какви ли не състезание между по-бързи или по-бавни автомобили, като в повечето случаи съперниците в тях са равностойни. Какво става обаче, ако едно срещу друго се противопоставят две различни превозни средства, които нямат нищо общо?

Точно това направи екипът на южноафриканското издание Car, пишат от Automedia. Той организира надпревара между велосипед, управляван от аматьор, който може да произведе максимална мощност от 1,6 к.с. (1,2 киловата), изпращани към задното колело.

Срещу него се изправя Bajaj Qute, който не е точно автомобил, въпреки че има 4 колела и двигател с вътрешно горене. Тази машина се произвежда индийската компания Bajaj, известна с мотоциклети, които прави съвместно с Triumph. Тя прави и модела RE с колела, както и Qute, който е с четири.

Тази четириколка разчита на двигател с обем 216 кум. см, разположен под задните седалки и задвижващ задната ос. Мощността на мотора е 10,8 к.с. (8,08 киловата), а превозното средство срещу малко над 4000 евро. Машината обаче няма никакъв шанс срещу велосипеда, още повече, че е натоварена с 4 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase