Снимка: БГНЕС

Коя е най-предпочитаната от хората музика при шофиране? Британската търговска компания Perrys реши да даде официален отговор на този въпрос и направи допитване до над 1500 шофьори. Първото място категорично се пада на Queen - вероятно благодарение и на опита на Top Gear да определи най-подходящата песен за каране, при който първото място бе за Don't Stop Me Now, пишат от Automedia.

Фреди Меркюри и компания водят убедително с 4.7% от предпочитанията на запитаните, далеч пред Ед Шийрън - 2.7%, ABBA - 2.5%, и Little Mix - 2%. Като цяло в челната десетка доминират старите рок-групи - The Beatles са шести, The Eagles - осми, Fleetwood Mac - девети, и AC/DC - десети. От по-съвременните музиканти в Топ 10 попадат Coldplay и Oasis.

Като цяло обаче над една трета от запитаните предпочитат да слушат в колата си поп, за рок са гласували 15%, за кънтри - 8%, за рап - 8%, и за класическа музика - 6%. Подозираме обаче, че съотношенията не биха били същите, ако подобно проучване се направи у нас, защото в британското със сигурност не е била предвидена графа за Миле Китич.

Коментари Напиши коментар

31

Ива

преди 5 месеца

До АнонименРок чалга слушаш ти.

30

До 23

преди 6 месеца

IT спец, пък неграмотен... що така?Уж имаш акъл за компютри, а нямаш за майчиния си език и правиш грешки като за първи клас.

29

Асен

преди 6 месеца

Тва слушат ограничените англичани щото си немат класици като Кондьо ,Сашо Роман ,Слави Трифонов ,Милко Калайджиев и още разнобразни маанета и кючеци ,който са много обратния ,Битълс ,Ролинг Стоунс ,Скорпиънс ,Абба и още леваци и бездарници.Моя любимец за слушане в беемвето ми е г-н Фикрет Стораро с изпълнението Ламборгини с г-ца Галена ,защото това е истинската музика за мъдрите почитатели на стойностните изпълнители.