Снимка: АВИЛОН AURUS

Ако някога сте искали да притежавате лимузина, като тази в която се вози руския президент Владимир Путин - това вече е възможно, но стига да имате над 1 милион евро в джоба си.

Официалният дистрибутор на Aurus в Русия, компанията Avilon, пусна в продажба лимузината Aurus Senat "като тази на президента Владимир Путин". "Нормалният" модел Senatе неброниран и се продава за 24 милиона рубли (265 000 евро), но колата, която използва руския президент е далеч по-специална. Бронираното возило може да бъде поръчано за 6,9 милиона рубли (1 183 000 евро).

Лимузината Aurus Senat е оборудвана с защита VR10 и само бронята, която военните бронирани машини получават, е по-здрава от тази на въпросния автомобил, пишат от "24 часа". Ламарините и стъклата на лимузината може да издържат не само на обстрел три куршума в зона 50 на 50 см, но и на цели картечни откоси.

Освен това превозно средство с броня VR10 е в състояние да предпази от изстрел и от мощна снайперска пушка от типа "Драгунов" (SVD) с бронебоен куршум B32. По дължина и междуосие лимузината надминава базовия седан с метър, а по тегло - почти 2,5 пъти (6,5 тона срещу 2,65 тона).

Пълният комплект на президентския Aurus включва самозатварящи се врати, електрически капак на багажника, отопляем волан, на всички седалки и предното стъкло, head-up дисплей, система за нощно виждане, адаптивен круиз контрол, мултимедийна система за предна и задната част в купето, безжично зареждане за смартфон и първокласна акустична система.

Под капака на президентската лимузина Senat има същия двигател с хибридна задвижваща система кото при останалите Aurus. Основният агрегат е бензинов 4,4-литров V8, които заедно с електрическия мотор произвежда 598 конски сили. Задвижването е на 4-те колела, а трансмисията 9-степенна автоматична.

Коментари Напиши коментар

34

Русия

преди 2 месеца

Вовата е Велик !!! Затова и се вози в такава грандиозна машина !!!

33

Анонимен

преди 2 месеца

Гледам тук мого специалисти,гадатели.Тва убаво, онва китайско, тва пък лимузина. Брей брей.КАКВО ще е бъдещето бе пич. Кажи да си купим нещо вечно, дет не е Китайско. А, докато гадаеш, може спокойно да си купиш Путиновата лимузина, да махаш на хората докато шофираш..

32

Анонимен

преди 2 месеца

Как се пази от народната любов джуджето, да му завидиш. Та даже и Навални държи под ключ.Много са смешни тези диктатор чета.Толкова ли ви е мил нещастния живот.Та вие не смеете да отидете до *** без охрана. Какво щастие е това?