Снимка: YouTube

Ако сте уловили някакви истории за Tesla в масовите медии през последните години, вероятно ще сте наясно, че компанията редовно трябва да се занимава с някои сложни съдебни дела и жалби в резултат на масовото неразбиране от страна на хората, на какво всъщност е способна функцията за автопилот в автомобила.

В резултат на това става катастрофа след катастрофа, но изглежда, че докато някои хора могат да обвиняват за нещастието си собственото си невежество, други умишлено поемат този глупав риск.

Да спиш зад волана на Tesla не е нищо ново - множество такива видеа се появяват в мрежата периодично, заснети от гледната точна на шофьорите на други автомобили, които случайно попадат на причудливата гледка - движеща се кола, дремещ шофьор. Но последното подобно видео, което бе публикувано, със сигурност разкрива кои са принца и кралицата на глупостта.

Едно младо момче решава да стане звезда в TikTok, като се снима как "спи" в Teslа, докато зад волана няма никого. Операторът на това видео е не някой друг, а собствената му майка.

Видеото започва с хлапето, което обяснява каква е идеята зад видеото му, а на фон можете да чуете майката на момчето, която му казва, че светлината намалява и че пиковият час наближава, което още повече влошава тази иначе лоша идея.

Въпреки това момчето настоява видеото да бъде заснето. Майка му се съгласява. 

След като излеза на магистралата, Момчето активира автопилота и увива претеглена лента около волана, за да  изключи предупредителната система. Оттам нататък майка му го заснема със затворени очи и колата, движеща се с висока скорост край преминаващ трафик. Той първо се преструва на заспал на предната седалка, а след това в движение се мести на задната седалка, където си е направил импровизирано легло.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌀johnathon🌀 (@johnathon_cox_)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase