Снимка: БГНЕС

София се намира на 53-о място в света по задръствания и съответно по натоварване на транспортната мрежа за 2020 година. Това са данни на специалисти от Tom Tom – холандска фирма, занимаваща се с производството на навигационни системи и съставяне на карти.

Компанията състави класация на градовете по света с най-големи задръствания, като в нея попадат 416 населени места. Отчита се, че натоварването на пътната мрежа в София е спаднало до 30% по време на ограниченията, наложени заради коронавируса, като този показател варира от 53% при лидерите в класирането до 7% при последния град в списъка – Грийнсбъро (САЩ).

Друга любопитна подробност е, че румънската столица Букурещ, която беше известна със задръстванията си, отпада от Топ 10 и вече е на 18-о място. Интересното е, че в първата десетка няма градове от САЩ и Китай, които са най-големите пазари на автомобили в света.

Кои градове са в топ 10 по задръстване четете на сайта на Automedia.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 ден

До 19
Е така де. Не че е задължително, ама ако беше последвал препратката, щеше да видиш, че най-задръстения град е Москва, после са индийските.
София на 53-то.

20

35то или 53то

преди 2 дни

35 или 53 ..Или 153 ?!?
Ало Днес БГ ,бързо реагирате ...ама сте дотам

19

Глупости на търкалет

преди 2 дни

Това са тотални пълни глупости. Само в Индия има поне 100 градове които са в пъти по зле от София. И това го казвам, защото съм бил там. В Китай също има доста, но не съм ходил да видя колко са точно. За Европа няма смисъл да говорим. В Лондон хората пътуват с метро, защото с кола отнема часове. За Русия мисля няма смисъл да коментираме, някой ако е ходил в Москва знае за какво става дума.