Американският Hummer, произведен на базата на военен транспортьор, е една от най-напомпаните с тестостерон машини в по-новата история, и неслучайно бе любимото превозно средство на Арнолд Шварценегер. Но от мъжкарското излъчване не остава много, ако монтирате на тази грамада... 13-цолови джанти от "Лада". Честно казано, това е едно от най-комичните неща на колела, които сме виждали, и получава запазено място в категорията "Само в Русия", пишат от Automedia.
 
 За да сме честни, това не е поредната колхозна рационализация, а майтапчийски проект на нашумелия YouTube канал Garage 54. И датира още от април - само че тогава сме го проспали, отвлечени от пандемии, карантини и забърсване на покупките с ракия по съвета на академик Кантарджиев.

Ако не сте запознати с канала Garage 54, съветваме ви да наваксате: тук има всичко от опит да се кара автомобил с гуми от бетон, до отговор на ключовия въпрос може ли вместо спирачни накладки да монтирате на колата два iPhone.

Експериментът с Hummer-а, както обяснява авторът, е просто опит той да бъде снижен с подръчни средства и при липсата на нископрофилни гуми. Резултатът е наистина умилителен - и напълно сравним с един друг Hummer, "обут" с дървени колела от каруца, който циркулира из интернет от години. Впрочем неуморимите Garage 54 също са го гледали, защото в един друг експеримент произведоха дървени колела за своята собствена прозрачна Лада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase