Снимка: Pixabay

Питали ли сте се някога как ли изглежда дадена кола на някого, който не се интересува от автомобили? Защото при нас, феновете, външният вид е от особена важност и дискусиите кой е най-красивият автомобил могат да продължат с дни. Всеки един си има свой фаворит и интересното е, че най-често това не е нов автомобил, а нещо на поне 20 години.

Тази оскъдност на наистина красиви автомобили в днешно време навярно се дължи на факта, че с всяко изминало десетилетие все повече и повече автомобили се продават по света. А това означава и все повече нови клиенти, които не са запленени от автомобила като такъв, а просто се нуждаят от превозно средство - или символ на статус. Това е особено валидно напоследък, когато в най-ключов автомобилен пазар се превърна Китай - страна без особени традиции, където клиентите имат специфични изисквания, рядко съвпадащи с нашите.

Тъкмо заради такъв тип клиенти производителите започнаха все повече да прибягват и до фалшиви елементи при дизайна на един нов автомобил. И им се разминава, защото мнозинството купувачи днес се интересуват повече от това колко скъп и престижен изглежда автомобилът, отколкото дали е направен качествено.

Да не забравяме и че тези фалшиви елементи спестяват пари на производителите и увеличават печалбата им, което е още една от причините, поради които много истински фенове се чувстват излъгани.

Mercedes S-Class

Mercedes S-Class е един от еталоните за луксозна лимузина и репликата "Ако искате да видите какви екстри ще има в нормалните коли след 10 години, просто се качете в S-Class" си остава вярна все още. В последно време обаче при S-Class се набляга повече на външен вид, отколкото на реална функционалност. Например откровено фалшивите ауспуси при най-достъпната версия на S-Class.

Audi SQ5

Audi е сред най-продаваните чуждестранни марки в Китай, а там колкото по-голям е един детайл по автомобила, толкова по-скъп изглежда на местното население. Именно затова производителите залагат на големи предни решетки, но при Audi SQ5 фалшивите ауспуси изглеждат направо смехотворно за всеки фен на марката.

Honda Civic Type R

Дори Honda не отрича, че при петото поколение на Civic Type R са прекалили с дизайна и обещава, че шестото поколение ще изглежда доста по-сдържано. От всичките нефункциониращи елементи, най-забележими са навярно големите плочки пластмаса, имитиращи отвори в задната част. Въпреки че този външен дизайн си има и фенове, на повечето от нас Civic Type R пето поколение повече прилича на зле направена кола от Need For Speed Underground.

Jeep Compass

При Jeep Compass е малко трудно да се забележи измамата, защото е направена доста умело. Фалшива тук е решетката, която би заблудила дори най-наблюдателния минувач. Мястото, през което влиза целият въздух към двигателния отсек, всъщност е малкият процеп над регистрационния номер.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase