Снимка: Instagram

Американският актьор и кечист Дуейн Джонсън, известен като Скалата, неволно наруши плановете на екипа, снимащ филма "Червено предупреждение" (Red Notice). Оказа се, че Джонсън е прекалено голям и не може да влезе в електрическото Porsche Taycan, пишат от Automedia.

Актьорът е трябвало да снимка класическа сцена с преследване. Както самият той разкри, идеята е била на режисьора на филма Роусън Маршъл Тербер, който много внимателно премислил цялата сцена предварително, а освен това продуцентите на филма похарчили сериозна сума, за да осигурят електромобила за снимките.

Не всичко обаче протекло по план. Всички опити на високия 196 сантиметра и тежащ 119 килограма Скалата да се намести зад волана на електрическото Porsche били напразни. Първоначално снимачният екип смятал, че актьорът просто се шегува, но след няколко минути се наложило да бъдат направени промени в сцената.

"Създателите на филма подходиха доста креативно към неочакваната задача и демонстрираха невероятни умения и бърза реакция", написа Джонсън в Instagram, но не уточни, какво точно е било променено.

Филмът "Червено предупреждение" се снима от американската компания Netflix съвместно със студиото Universal, като бюджетът му е 188 млн. долара. В него на Скалата му партнират Райън Рейнолдс и Гал Гадот, като премиерата на големия екран е планирана за 2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase