Снимка: Pixabay

 Не всеки собственик на автомобил има познанията на автомобилен механик и това е напълно в реда на нещата. За съжаление, все още има много безскрупулни дилъри и "майстори", които се възползват от незнанието на човека, за да изкарат пари. Това става, като го карат да плаща за предполагаеми проблеми, които не съществуват. Дори интернет, където може да се намери всякакво информация, не помага за подобряване на положението.

Факт е, че в някои от появилите се през години легенди и митове се основават на някаква истина, но времената се промениха. Технологиите отстраниха много от натрупани проблеми и би трябвало повечето от тези твърдения да бъдат отхвърлени. Факт е обаче, че все още много хора, които вярват в тях, без дори да се замислят.

Бензинът с по-висок октан подобрява производителността

Eдна от често срещаните заблуди, която кара мнозина да смятат, че по-скъпият заради по-високия си октан бензин ще увеличи производителността на автомобила им. Разликата между A98 и A95, например, е само три октана, така че не е ясно какво точно ще се промени. Още повече, че по-скъпият бензин е предназначен за луксозни автомобили и от сипването му в масов модел няма да има никакъв ефект. Просто не си струва да се заплаща повече за почти никаква разлика.

Автомобилите са инвестиция

Една от най-големите грешки, които може да направи нов собственик на автомобил, е да си помисли, че ще той ще му служи за цял живот. В един момент ще се стигне до раздяла (най-често продажба), при която собственикът във всички случаи ще бъде на загуба. Дори най-добрите суперколи (не говорим за класически автомобил, които не се карат) се обезценяват с времето, още повече при излизането на нов модел. Добавете разходите за ремонти и застраховки и ще разбере, защо няма как един автомобил да донесе печалба.

Muscle-cars не завиват

Феновете на този тип автомобили явно си спомнят класическите модели от преди повече от половин век, които наистина имаха проблеми с управлението в завой, тъй като големите V8 двигатели и тежкото окачване играеха своята роля. При съвременните коли от този клас обаче технологиите за толкова напреднали, че те превъзхождат дори някои суперавтомобили и се справят отлично в завой.

Още по темата четете на сайта на Automedia.com

Коментари Напиши коментар

14

ддд

преди 1 година

До ВенчетоВенче или Василче се тая. Не само марката е важна. Като кара някой Ауди/Кайен на 400 х. километра пробег и се мисли за гъзар, това е тъпото. Но тук е така.

13

7

преди 1 година

OMFG NOOBS! Някой двайвал ли е Dodge Charger, че да ми отричате коментара. Тва е каруца и половина. Да! По-добре завива от дачиятая, дето нова е 12000 лева. Ама до там ...

12

Анонимен

преди 1 година

Бензинът с по-висок октан подобрява производителността: това не е мит, то просто е неразбиране, на какво означава октановото число. Октановото число е показател на възпламеняване - това е. Има автомобили на които на резервоара си пише, да се сипва по-високо число. Ако не го пише там ... сипвай най-евтиното.