Снимка: Instagram

Швейцарският дизайнер Филип Плейн е загубил съдебната битка срещу Ferrari и е осъден да плати 300 000 евро като компенсация на италианския производител на автомобили, съобщава Carscoops, цитирано от Automedia.

Спорът между двете страни е от пролетта на 2018 година, когато Ferrari заведе дело срещу Плейн, заради това, че използва автомобил на марката в свое шоу, проведено в Милано година по рано. В представлението на дизайнера участваха и автомобили на Lamborghini и McLaren, но единствено от Ferrari изразиха недоволство.

Скандалът обаче избухна по късно, след като Плейн публикува в Instagram снимки на свой модел маратонки на фона на Ferrari 812 Superfast, което също е собственост на дизайнера. От Ferrari реагираха веднага и обвиниха швейцареца, че "опетнява репутацията" на автомобилната марка, тъй като на снимките имаше и доста разголени момичета.

"Подобни изяви представляват Ferrari като част от живот, който е напълно несъвместим с възприемането на марката. Причината са изпълнителите, които правят откровени сексуални намеци и използват автомобилите на Ferrari като реквизит по начин, който сам по себе си е неприятен", се казва в иска на производителя на спортни коли.

Съдът в Милано прие доводите на Ferrari и нареди Плейн за плати обезщетение от 300 000 евро на компанията като компенсация, както и да възстанови адвокатските хонорари в размер на над 25 000 евро. Освен това, дизайнерът трябва да премахне от своя сайт, както и от платформите си в социалните мрежи всички снимки на модели на Ferrari. Той трябва да изтрие всички свои публикация, изобразяващи Ferrari, а ако сподели нови, ще плаща по 10 000 евро за всяка снимка или видео.

Веднага след решението на съда Плейн показа, че изобщо не му пука, като публикува в Instagram снимка на зеленото си 812 Superfast. Дизайнерът беше категоричен, че обжалва присъдата, като следващото изслушване по делото ще се състои през пролетта на 2021 година.

Плейн допълни, че е готов веднага да даде плати сумата, но само ако Ferrari я дари за благотворителност. Дизайнерът не пропусна да се заяде с производителя на спортни коли, като написа, че ако компанията влага същата енергия във Формула 1, сигурно ще спечели титлата.

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

чудят се от Ферари как да вържат двата края, след като балъците обедняха, а богаташите поумняха.

28

Да не спорим

преди 2 години

,,не е лошо да караш ""Ферари"" , а не е лошо и да си адвокат на "Ферари"...... 25 000 евра и още 10 000 за всяка снимка ,която метнеш из шарените списания с бързи жени и лесни коли.....опа! - обратното :-) :-)

27

Хахаха

преди 2 години

Лявата е по дебела от на дедо кравата...