Собственик на Tesla Model S съобщи в швейцарския форум tff-forum.de за неочаквана повреда, възникнала по време на пътуване с електромобила. Той движи по магистрала към Цюрих, като при скорост от 200 км/ч под задното ляво колело се появил дим, а воланът блокирал. Оказало се, че окачването на колата се е счупило, като носачът е блокирал диска на колелото, пишат от Automedia.

Авторът на публикацията твърди, че е купил Tesla Model S 90D преди няколко години като нова и до момента е изминал 90 000 км. Той е посетил сервиз на американския производител, но там са му заявили, че повредата на окачването е в следствие на износване и са му поискали 7500 евро за ремонта.

Предстои истинските причини за случилото се да бъдат изяснени от независима експертиза. Не е изключено, повредата да се дължи на некачествен материал. На това мнение са други собственици за Model S, които са коментирали инцидента. Някои от тях твърдят, че са имали подобри проблеми, но при различни обстоятелства.

В крайна сметка собственикът на тази Tesla е получил друг автомобил, а той самият не крие радостта си от факта, че е останал жив, тъй като счупено окачване при подобна скорост може да стане причина за сериозна катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase