Шефът на Tesla Илон Мъск може да обяснява колко добро ще е новата система за полуавтоматично управление Autopilot, която електромобилите му ще получат съвсем скоро, но сегашната определено има проблеми, пишат от Automedia.

Поредното доказателство за това идва от САЩ, където Tesla Model S, движеща се с включен Autopilot, се е врязала с пълна скорост в полицейски автомобил, като това е вторият подобен случай за това лято. Водачът на електромобила признал, че се е доверил напълно на електронните системи за контрол, докато той самият е гледал филм на смартфона си.

Инцидентът се е случил окръг Неш (щата Северна Каролина), съобщава изданието Electreк. В случая полицай е спрял служебната си кола край пътя, за да окаже помощ на свой колега, който преди това е попаднал в пътно-транспортно произшествие.

Ударът е бил толкова силен, че полицейския служител е паднал на земята. Никой не е пострадал при сблъсъка. Шофьорът на електромобила е обвинен и признат за виновен за няколко нарушения на правилника за движение по пътищата в щата. Освен това е станало ясно, че пострадалата Model S е оборудвана с първата версия на системата Autopilot, която нито веднъж не е била обновена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase