Българският дизайнер Енчо Енчев, чийто проект за Батмобил обиколи света преди няколко години, сега има нова версия.

Проектът му се нарича Batmobile 2020 GT concept и изглежда доста впечатляващо. "Знам, че се задава нов филм за Батман и колата, която използват в него, е готина, но твърде "земна"... Винаги съм харесвал повече футуристичните и откачени на вид машини от старите филми. Надявам се един ден да имам шанса да проектирам колата за филма", обяснява Енчо, цитиран от Automedia.bg.

Преди няколко години първият му проект по темата предизвика сензация в интернет, а авторитетното британско Top Gear изрази същата надежда като Енчо - че създателите на филма ще му дадат шанса да направи следващата кола. По-късно пък нашумелият "Батман от Калгари" - канадец на име Дан Макким, който се занимава с проекти за деца, се свърза с Енчев с молба да му помогне с дизайна на автомобил за благотворителна кауза.

Енчо Енчев е потомък на няколко поколения тревненски майстори-резбари, но сам се е насочил към по-съвременни форми на изкуството и от години работи като старши 3D-дизайнер в софийското поделение на гиганта в областта на компютърните игри Ubisoft.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase