Снимка: Bloomberg

Автомобилните производители във Великобритания са произвели през април най-малко превозни средства на месец след ерата на Втората световна война, след като пандемията на коронавируса доведе до блокади, които затвориха фабриките.Hidden Field

Производството е спаднало с 99,7% до едва 197 автомобила за месеца, се казва в съобщение на дружеството на автомобилните производители и търговци (SMMT) от петък, цитирано от Bloomberg. Редица фабрики прекратиха изцяло продукцията на превозните средства през април и вместо това започнаха да изработват лични предпазни средства, включително щитове за лице, визьори и медицински мантии, посочва SMMT.

От началото на 2020 година производството на автомобили в Обединеното кралство е спаднало с 27,6% спрямо първите четири месеца на предходната година, като в рамките на януари - април бяха произведени 121 811 по-малко автомобила, показват данните на SMMT.  Hidden Field

Според анализ на индустриалната асоциация производството на автомобили може да падне под един милион бройки тази година. Това би било по-слабо ниво, отколкото по време на световната финансова и икономическа криза през 2009 г.

"Производителите започват да се измъкват от продължителното затваряне на предприятията в един много несигурен свят и увеличаването на производството ще бъде постепенен процес, така че трябва правителството да работи с нас, за да ускори възстановяването на този фундаментално силен сектор, да стимулира инвестициите и да защити работните места", заяви Майк Хоуз, изпълнителен директор на SMMT.

Колко коли бяха продадени през април на Острова вижте в продължението!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase