Снимка: Pixabay
Renault SA планира да съкрати близо 14 600 работи места по целия свят, както и да намали производствения си капацитет с почти една пета. Тези стъпки влизат в плана на компанията за намаляване на разходите, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Планът на компанията включва съкращаване на почти 4600 работни места Франция или около 10% от общия брой на работещите в сектора в страната чрез доброволно пенсиониране или преквалификация, се посочва в изявление от петък. В осталата част от света ще бъдат засегнати над 10 хил. работни места. В световен мащаб за Renault работят около 180 хил.
 
Изпълнението на плана ще струва 1.2 млрд. евро, а за постигане на целта ще бъдат спестени над 2 млрд. евро за три години. 
 
От автомобилната компания отбелязват, че е възможно да се направи корекция на капацитета на производство в Русия, като в същото време отлагат решението за бъдещето на шест обекта във Франция на фона на политическо противопоставяне и недоволство от страна на синдиката. От Reanult казват, че предстои да започнат разговори по различни сценарий, включително и за постепенно прекратяване на сглобяването на автомобили в два завода във Франция.
 
Правителството във Франця има план да увеличи продажбите на превозни средства като предложи различни стимули за потребителите.
 
Най-важното от плана на Renault можете да прочетете в статията ТУК 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase