Снимка: БГНЕС

Ако си мислите, че богатите хора посещават само скъпи бутици и се хранят в най-луксозните ресторанти, то бъркате сериозно. Те са богати, защото пестят от всичко, в това число и от пътешествия с автомобил. Как стартира едно пътуване при обикновен човек? Правилно – с избор на локация и подготовка на автомобила. А как стартира то при богатите хора? Ами – по същия начин, поне това показва проучване на американското издание Edmunds.com, цитирани от Automedia.

Според изследването, през последните 5 години най-търсеният нов автомобил на пазара в САЩ от хората с годишен доход над 250 000 долара е пикапът Ford F-Series. Явно си мислите, че американците обичат повече всъдеходите, отколкото скъпите спортни коли. Не, те просто обичат повече пари и искат те да бъдат в техните джобове, а не в чуждите. След пикапите на Ford по популярност се нареждат Jeep Grand Cherokee и Jeep Wrangler, а в топ 5 място намират още Lexus RX и BMW X5.

Оказва се, че дори собственикът на Mercedes-Benz G-Class няма да тръгне на дълго пътешествие със воя всъдеход, който си харчи доста дори по американски стандарти (все пак това е една от страните с най-евтин бензин).

„Ако вашият съсед може да си позволи да кара скъпа кола, то това съвсем не означава, че той не си прави сметката и е готов да плаща огромни суми за гориво“, категоричен е експертът по продажбите към агенция Truetrae.com - Трей Бодж.

При избора на хотел и ресторант по пътя дори най-богати хора внимателно проучват цените. Според проучването на Edmunds, едва 1% от богаташите се спират на най-скъпите хотели и места за хранене. Голяма част от състоятелните клиенти дори се пазарят предварително за цените на храната и на нощувка, без да се притесняват. И още нещо – ако някой от тях си позволи да се отпусне, тоест да похарчи сериозна сума за гуляй с компания, то следващото подобно изпълнение съвсем няма да бъде скоро.

Още новини от автомобилния свят четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase