Снимка: БГНЕС

Американецът Райън Трейхън измина разстоянието от Тексас до Илинойс с Tesla Model X от Тексас в Илинойс. Целта на 21-годишния влогър бе да тества работата на автопилота, който доведе до много фатални катастрофи в САЩ през последните няколко години. Разстоянието между старта на пътешествието в град Остин до крайната спирка в Чикаго е 1200 мили (1931 км). Почти през целия път електромобилът се движил на автопилот.

С обикновен автомобил, задвижван от бензин, пътуването от Остин до Чикаго би струвало около 220 долара и отнело към 17 часа. Райън не похарчил нито цент за "гориво" по време на пътуването, тъй като електрическите автомобили на Tesla се зареждат безплатно в мрежата на Supercharger. Заради честите спирания обаче, пътешествието на влогъра отнело около 36 часа, като в 24 от тях Model X  се движел на автопилот.

Райън отбелязва, че всички зарядни станции били далеч от маршрута му, на около 8-16 км, което удължило пътуването с 19 часа и няколко десетки километра. Разликата между приблизителното и действителното време на пътуване се оказало толкова голяма, че влогърът решил вече да не прави такива дълги пътешествия с електрически автомобили. Поне докато мрежата за зареждане не се разшири.

Още четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase