Снимка: Ройтерс

Hyundai и Uber станаха партньори за изграждане на мрежа за споделено пътуване на летящи превозни средства, съобщи Investor BG. От корейския производидел на автомобили представиха модела си за летящо такси. Продуктът беше представен на изложението Consumer Electronics Show (CES), което се води едно от най- големите търговски изложения за потребителска електроника в Лас Вегас.

Специалиста за споделени пътувания Uber вече разработва концепции за летящи таксита съвместно с няколко аерокосмически компании. Hyundai е първият автомобилен производител, който се присъедини към проекта, който има за цел да стартира подобни търговски полети през 2023 година.

Самолетите на Hyundai излитат и кацат вертикално и са проектирани за изминаване на разстояния до сто километра. Самолетите се захранват от електричество и ще им бъдат нужни от 5 до 7 минути, за да презаредят.

Подобна концепция е проектирана и от Boeing Co., както и няколко други компании в сътрудничество с Uber Elevate, въздушното подразделение на компанията Uber. Освен научнофантастичните проекти, подразделението надзирава и полетите с въртолети на Uber, които за момента се предлагат само в Ню Йорк. От Uber заявиха, че тази година ще направят първата публична демонстрация с летящ автомобил и ще предоставят възможността на клиентите си да резервират въздушни таксита до 2023 година.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Коментари Напиши коментар

6

велзевул

преди 3 години

то сега с тея колища сме на ръба на оцеляването - милиони катастрофи, скапан въздух, липса на място по улиците и тротоарите и затлъстяване на шофьорите, които не си мърдат г.за освен за да се довлекат до колата и като следствие инфаркти итн итн итн. Ако фръкнат и отгоре ще е апокалипсис - просто излизаш и някое ти пада на главата или си седиш вкъщи и някое ти влиза вътре, да не говорим какъв грохот ще се чува. А и забравете за слънцето - ще го гледате от телевизора само! По лошо и дявола не ....

5

шматка

преди 3 години

До абеНе мое ти кацне на блока щото там ти стърчи бурията на кюмбето.Ще се заплете

4

абе

преди 3 години

кви сте смотани , рано е още но и туй ша доде аз отдавна си мислим закво да слизам до спирката после задръствания глупости кат мое се кача отготе блока оп каца таксито и хоп по права линия съм у центъро за 5минуте - туй вдъхновение ми е от филмите 5ти елемент и люк скайлокър бе гледайте филми бе не си затваряйте въображението отга разправям на *** Мерцедиси поршета кефят ме ама тряаа се лити там е бъдещето и за ел колите Тесла го предвидих отдавна