Снимка: Ройтерс

Производителят на електромобили Тесла (Tesla) днес достави първите си коли, произведени от завода в Шанхай, като с това отбеляза важен момент в развитието си, съобщи БТА.

Първите петнайсет клиенти, които първи ще получат колите от Модел 3 (Model 3) а служители на самата компания, съобщиха от Тесла в Туитър.

Церемония в завода отбеляза доставката. Това е първия завод на производителя извън САЩ. Очакванията са, съоръжението да допринесе за увеличаването на продажбите на китайския пазар, които е възможно да стане най- големият пазар за Модел 3. От Тесла се надяват скоро да произвеждат по 1000 коли седмично в Шанхай и годишния капацитет да достигне 150 000.

По датата за доставка се разбира, че заводът е започнал да прави доставки 357 дни след началото на строителството на фабриката. Това от своя страна, ще е нов рекорд за световните автомобилостроители в Китай. Колите, произведени в Китай, струват 355 800 юана (50 000 долара) преди получаването на субсидия.

Тесла се занимава и със строенето на сервизни центрове и зарядни стнации в Китай, за да може да предостави на клиентите си стандарта на услуги, които заплащат. Китайското правителство подкрепя завода на Тесла, който е първия автомобилен завод в Китай, който е изцяло чуждестранна собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase